MonPlaneta
Desclassificats els vídeos dels assajos nuclears dels anys 50 als Estats Units

Els vídeos dels assajos nuclears dels Estats Units entre els anys 1945 i 1962 que havien estat secrets fins ara s’han fet públics.

Tal com recull el diari francès Le Monde, aquesta desclassificació arriba a petició del Lawrence Livermore National Laboratory un grup d’investigadors nord-americans que s’encarrega de la preservació i l’anàlisi sobre el potencial nuclear dels Estats Units.

La investigació d’aquest grup pretén dissuadir els líders mundials sobre l’ús d’aquestes armes. Tot just ara que Corea del Nord amenaça amb el seu armament nuclear.

Entre 1945 i 1962, Estats Units va realitzar 210 proves nuclears a l’atmosfera de la Terra. I l’any 1954 una d’aquestes proves, va provocar centenars de casos de síndrome de radiació aguda.

Des d’aleshores, un tractat internacional signat l’any 1962 prohibeix els assajos nuclears i les proves es fan subterrànies.

Aquests assajos provoquen una ona explosiva, una ona tèrmica, radiación instantánea, precipitaciones radiactivas i impulsos electromagnéticos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa