MonPlaneta
Desactivat el protocol per alta contaminació a la conurbació de Barcelona
  • CA
La imatge de la informació de situació de normalitat i d’avís preventiu per episodi d’alta contaminació | Departament de Territori i Sostenibilitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha desactivat aquest dilluns el protocol per l’episodi d’alta contaminació per partícules PM10 que havia declarat dijous, 28 de febrer, als 40 municipis de la regió metropolitana de Barcelona que constitueixen l’àmbit d’aplicació del Pla d’actuació per a la Millora de la Qualitat de l’Aire, Horitzó 2020. La decisió l’ha pres la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic després de comprovar que ja no se segueixen donant les condicions que van motivar la seva activació. Els nivells de PM10 han disminuït a les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica i a hores d’ara ja estan per sota dels valors establerts per la legislació. La previsió per al dia d’avui dels models de dispersió de contaminants atmosfèrics indica que els nivells de partícules ja no superaran el valor límit diari de 50 µg/m³ (micrograms per metre cúbic).

L’activació d’episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins el Pla de Millora de la Qualitat de l’Aire. A més de gestionar la velocitat a les vies ràpides, a través del Servei Català de Trànsit, durant l’activació del protocol s’ha informat la població perquè utilitzés els transports públics si s’havia de desplaçar i s’han emès consells generals a través del CECAT i de l’ATM; a més d’instar a les activitats cimenteres a reduir les emissions i als municipis a restringir les actuacions que generen partícules, com determinades obres. D’acord amb el Departament de Salut, també s’ha recomanat moderar l’activitat a l’aire lliure a les persones amb malalties cardiovasculars o respiratòries, així com, a tota la població, evitar l’exercici físic intensiu a l’exterior.

Els municipis declarats com a Zona de protecció especial de l’ambient atmosfèric són: Badalona, Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Esplugues de Llobregat, el Papiol, Pallejà, el Prat de Llobregat, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Terrassa, Granollers, la Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, i Sant Fost de Campsentelles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa