Desactivat l’episodi per alta contaminació per partícules a tot el país

La Generalitat va declarar dissabte l'episodi arran de la intrusió de pols africana que havia fet augmentar la concentració de partícules en suspensió en l'aire

Fi de l'episodi de contaminació

El Departament de Territori i Sostenibilitat desactivarà aquest dilluns, a les 12 hores, el protocol per l’episodi d’alta contaminació per partícules PM10 que havia declarat dissabte a tot Catalunya. La decisió l’ha pres la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, ja que ja no se segueixen donant les condicions que van donar lloc a la seva activació.

En concret, els nivells de PM10 estan disminuint a totes les estacions de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) i a hores d’ara ja estan per sota dels valors establerts per la legislació. La previsió per al dia d’avui dels models de dispersió de contaminants atmosfèrics indica que els nivells de partícules ja no superaran el valor límit diari de 50 µg/m³. Es preveu que la concentració de càrrega de pols africana es redueixi sobre la vertical de Catalunya.

Nou comentari