MonPlaneta
Desactivat l’episodi per alta contaminació per partícules

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha desactivat aquest divendres l’episodi d’alta contaminació per partícules a tot Catalunya declarat el passat dimecres 18, per una intrusió de pols africana. Durant l’episodi es van registrar superacions de 80 μg/m3 en una vintena d’estacions catalanes, incloses les sis estacions de Barcelona. En data d’avui, la informació disponible sobre la qualitat de l’aire i la previsió meteorològica fan preveure uns nivells de qualitat de l’aire per partícules PM10 que no representen un risc de superació dels llindars establerts per declarar episodi ambiental de contaminació.

L’episodi d’alta contaminació per partícules (PM10) ha suposat gestionar la velocitat a les vies ràpides, a través del Servei Català de Trànsit, informar la població perquè utilitzi els transports públics si s’ha de desplaçar, emetre consells generals a través del CECAT i de l’ATM, a més d’instar a les activitats cimenteres a reduir les emissions i als municipis a restringir les actuacions que generen partícules, com determinades obres. A més, també es prohibeix la crema de rostolls, marges i restes d’aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria.

També, durant aquest temps es recomana a la ciutadania realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit, utilitzar el transport públic, reduir els desplaçaments amb vehicle privat, si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l’empresa, més a prop de casa, etc. També utilitzar el cotxe compartit, realitzar una conducció eficient, utilitzar el vehicle que produeixi les emissions més baixes, regular la climatització de les llars, i assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils en el cas que encara estiguin engegades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa