MonPlaneta
El Departament d’Agricultura impulsa la millora i modernització dels regadius
Regadiu a Catalunya
Regadiu a Catalunya |

!--akiadsense-->

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat ha convocat els ajuts destinats a les comunitats de regants per a la millora i modernització de les xarxes de regadius en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, corresponents als anys 2019, 2020 i 2021. El termini de presentació de sol·licituds és de 4 mesos i l’objectiu d’aquests ajuts és fomentar la realització de les obres i les instal·lacions de les xarxes col·lectives de reg per a millora i modernització dels regadius en les modalitats següents:

– modernització integral d’un regadiu existent, consistent en el canvi de xarxa de reg per gravetat a xarxa de reg pressuritzada o bé una millora substancial d’un sistema de reg a pressió existent.

– obres de millora i modernització i elements que milloren la gestió del reg, incrementant l’eficiència i l’estalvi d’aigua.

Com en la convocatòria anterior, s’ha previst realitzar obres de modernització integral de les xarxes de reg comunitàries amb subvencions que poden arribar fins a 1.000.000€. El Departament valora positivament els efectes de la incentivació de l’estalvi d’aigua de reg, i per això resulta convenient convocar una línia d’ajuts a les comunitats i col·lectivitats de regants per tal que puguin realitzar la implantació de xarxes de canonades a pressió o bé obres de millora de les xarxes existents. La inversió prevista és de 34,38 milions d’euros, que aporten l’administració i els regants a parts iguals, 17,19 M€ cadascun. Les inversions es distribuiran entre les 2019, 2020 i 2021 i estan cofinançades pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural. L’import que correspon al FEADER és de 7,4 milions d’euros i els 9,8 milions restants aniran a càrrec del Departament d’Agricultura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa