MonPlaneta
El Departament d’Agricultura facilita gratuïtament les dades de la Política Agrària Comuna
  • CA
Camp de conreu | xx

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha exposat el model de dades obertes de la Política Agrària Comuna en un Seminari sobre la utilització de les noves tecnologies organitzat per la Comissió Europea i el Fons Espanyol de Garantia Agrària a la seu de la Conselleria d’Agricultura de la Junta de Castella i Lleó, a Valladolid. El DARP hi ha presentat davant de 184 representants de diferents països, de diferents responsables de la Comissió Europea, i de diversos centres tecnològics i universitats, la difusió i l’accés lliure i gratuït de les dades obtingudes durant la gestió dels ajuts de la PAC.

El Departament d’Agricultura ja va a començar a subministrar dades obertes fa 15 anys. Ara, la Comissió Europea planteja que sigui obligatori a tots els estats membres i està estudiant una proposta de reglament. Aquestes dades permeten una millor declaració dels ajuts, simplifica la gestió, i contribueix a crear riquesa en el sector agrari, i al seu voltant, en donar difusió i subministrar lliure i gratuïtament la nombrosa informació generada al voltant de la gestió dels ajuts de la PAC. Amb aquesta disposició i facilitació de l’accés de les dades de caràcter no personal, el sector agrari en especial o qualsevol altre interessat de la societat, pot utilitzar aquesta informació territorial per a aconseguir els seus objectius. La iniciativa de compartir i facilitar les dades ha estat valorada molt positivament pels diferents assistents.

La seu de la Comissió Europea a Brussel·les | ANC

A les jornades s’ha pogut compartir aspectes dels nous controls per monitoratge, que seran obligatoris a la propera reforma de la PAC, i que el DARP realitzarà enguany a la zona del Delta de l’Ebre per al control dels ajuts associats a l’arròs. També s’hi ha exposat experiències entre els diferents estats membres en relació a les noves tecnologies per aplicar en la PAC. A la sessió destinada a compartir les dades obertes entre administracions i ciutadans és on s’ha efectuat la ponència titulada ‘IACS data sharing in Catalonia” (Compartint dades del Sistema Integrat de Gestió i Control a Catalunya), que ha estat impartida per Laura Ruana, cap del Servei de Control Integrat i Pagaments del DARP, que ha detallat com el Departament d’Agricultura facilita informació de les dades obtingudes durant la gestió dels ajuts de la PAC, com la capa de cultius anual de declaracions, el mapa anual de cultius declarats, i el mateix SIGPAC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa