Euga morta per l'ós Goiat a la Vall d'Aran
Euga morta per l’ós Goiat a la Vall d’Aran | Conselh Generau d’Aran

!--akiadsense-->

La Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural denuncia la manipulació que, segons afirma, fan algunes associacions ramaderes, entre elles el sindicat Unió de Pagesos, sobre l’impacte de la fauna salvatge a les seves activitats. En un comunicat, l’entitat diu que, des de fa un temps, els ramaders “imposen un soroll de fons sobre la suposada agressivitat i voracitat de voltors i altres animals sense la més mínima seriositat més enllà de jugar amb la manca de coneixement” de l’opinió pública en aquest àmbit. L’associació afirma que alguns ramaders fins i tot arriben a parlar dels danys per llops quan, a Catalunya, encara no n’hi ha hagut.

Un cas que troben “especialment escandalós” va tenir lloc el passat 27 d’agost a Llavorsí, quan un ramader va denunciar un atac d’ós en què una vaca hauria desaparegut i un vedell hauria resultat ferit. Al seu comunicat, DEPANA explica que la vaca va ser trobada uns dies més tard per tècnics de la Fundación Oso Pardo “davant el desinterès del propi ramader” i que els tècnics que van examinar el vedell van confirmar que les seves ferides no es corresponien amb un atac d’ós. Des de l’entitat conservacionista també afirmen contundentment que “és absolutament injustificable que un ramader professional que estima la seva feina abandoni un animal seu moribund. És un menyspreu absolut per a la seva pròpia feina i per la vida del propi animal que en teoria diu defensar”. Alhora, també denuncien que el ramader en qüestió “cobra importants quantitats en subvencions per activitats vinculades a la conservació de la natura” per la qual cosa les seves “falsedats” són “molt greus” i també l’acusen de “maltractar” el vedell, que va “mantenir diversos dies amb les cames trencades per poder perpetrar la seva performance“.

DEPANA troba “inexplicable” l’actitud d’Unió de Pagesos envers la natura i les espècies protegides, que titlla de “molt hostil” i reitera que els fets que denuncien són especialment greus perquè molts dels membres del sindicat cobren subvencions i ajudes per dur a terme pràctiques beneficioses amb el medi ambient. En aquest sentit, també lamenten “el silenci de la Generalitat” davant dels darrers esdeveniments i la seva “inacció” en la gestió d’aquest conflicte, demanant al govern de Catalunya una “fiscalització exhaustiva” dels ajuts vinculats a la conservació de la natura per descartar casos de “mala praxi” per part dels membres d’Unió de Pagesos.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Xani a setembre 07, 2018 | 17:27
  Xani setembre 07, 2018 | 17:27
  Molts sabem de quin peu calcen la majoria de ramaders. No tenen cap tipus de respecte pee la natura ni pels animals. I tracten als seus animals com a "coses". Són uns maltractadors !!! I la Generalitat n'és còmplice !! El cas del vedell ferit és un maltractament denunciable. Són uns vividors de subvencions i uns insensibles. Treballeu amb mobles i deixeu la ramaderia !!!!!
 2. Icona del comentari de: Caram a setembre 07, 2018 | 20:12
  Caram setembre 07, 2018 | 20:12
  Amb els pagesos.
 3. Icona del comentari de: xup a setembre 07, 2018 | 21:05
  xup setembre 07, 2018 | 21:05
  es que preferexen que s,ampliin les estacions d,eski, i els animals TOTS ANIQUILATS
 4. Icona del comentari de: Pepet de Vallmanya a setembre 08, 2018 | 02:22
  Pepet de Vallmanya setembre 08, 2018 | 02:22
  Aquests " ramaders " són com els caçadors . Odien tot el que es velluga amb llibertad i per damunt de tot ... l apela , sigui com sigui !
 5. Icona del comentari de: albert a setembre 08, 2018 | 09:45
  albert setembre 08, 2018 | 09:45
  la generalitat hauria de investigar tot aixo i si s'ha produit maltractament animal per argumentar una mentida... fora subvencions i presso pels implicats!!!
 6. Icona del comentari de: joansjosepsiases a setembre 08, 2018 | 23:58
  joansjosepsiases setembre 08, 2018 | 23:58
  Hi ha bastant cafre en el ram de la ramaderia...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa