La Plataforma Salvem Platja de Pals ha denunciat que la tala de pins que s’està fent a la zona dels Rodors, a Pals, és “il·legal, indiscriminada i fora dels límits permesos”.

Segons els membres d’aquesta plataforma, informa TVC, fa gairebé tres anys que una empresa va començar la tala quan encara no s’havia expedit la llicència a l’empresa. L’objectiu de la tala, afegeixen, és poder construir 2.000 nous habitatges en aquesta zona.

El portaveu de la plataforma, Pau Bosch, denuncia que “s’estan carregant el bosc sencer” i ha posat una denúncia al SEPRONA de la Guàrdia Civil, per tal que investigui el cas.

Aquests són vídos que han publicat a les seves xarxes per ensenyar les tales:

La plataforma afirma que les tales s’estan fent també a l’estiu, quan la legislació marca que no està permès fer les franges de protecció contra incendis aquesta època de l’any.

La denuncia de la plataforma ha estat motiu de debat al Parlament. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha hagut de respondre una pregunta de Catalunya Sí que es Pot sobre la tala. Rull, va assegurar que tot està emparat per la legalitat i que els treballs s’estan fent sota la supervisió dels Agents Rurals.

Durant la seva intervenció, Rull ha anunciat un pla per preservar les dunes de la zona dels Rodors, dotat amb 600.000 euros. Bosch diu que des de la plataforma “ho veuen molt bé”, però creuen que és una “maniobra de distracció” del conseller.

Nou comentari

Comparteix