MonPlaneta
Denuncien l’alcalde de Castellet i la Gornal per construir un pàrquing a tocar del pantà de Foix
  • CA

L’Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient (APMA) i Bosc Verd – EdC han denunciat l’alcalde de Castellet i la Gornal (Alt Penedès), Miguel Delgado, per un presumpte delicte ecològic per la construcció d’un pàrquing a tocar del pantà de Foix. Segons les dues entitats, les obres que s’estan fent al costat de la carretera BV-2115 són en sòl no urbanitzable dins el Parc del Foix, i asseguren que no tenen tots els permisos necessaris. Al seu torn, l’alcalde assegura a l’ACN que l’obra té “tots” els permisos necessaris. “Dubto molt que, si no es pogués fer, Territori hagués dit que sí, la Direcció General de Carreteres també, el Parc hagués informat favorablement i també l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua)”, sosté Delgado.

L’APMA i Bosc Verd – EdC remarquen que les obres del nucli de Castellet s’haurien d’haver sotmès a un procés d’Avaluació Ambiental, i recorden que l’espai disposa d’una protecció especial perquè està inclòs a la Xarxa Natura 2000 i al Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN). Al mateix temps, el col·lectiu ecologista acusa la Diputació de Barcelona –gestora del Parc- “d’encobrir una actuació il·legal”.

Obra aturada preventivament

Per la seva part, Miguel Delgado garanteix que l’obra “té tots els permisos” però apunta que ha decidit aturar-la a l’espera que la justícia es pronunciï. Segons detalla l’alcalde a l’ACN, els Agents Rurals li han sol·licitat tota la documentació de la construcció de l’aparcament i l’ha lliurat “com a mostra clara de col·laboració”.

Delgado defensa que fer un nou el pàrquing a Castellet “és molt necessari perquè cada cop hi ha més visitants i fa falta també per a la tranquil·litat dels veïns”, i recorda que l’Ajuntament fa tres anys que va iniciar el projecte. Assegura, però, que no té inconvenient a aturar les obres de forma definitiva si al final la justícia conclou que són il·legals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa