MonPlaneta
Denunciat un home per ús de verins contra la fauna a Santa Perpètua de Mogoda
Agents Rurals
Agents Rurals | Agents Rurals

!--akiadsense-->

Membres del Cos d’Agents Rurals del Vallès Occidental han realitzat una investigació que ha permès denunciar, davant la Secció de Medi Ambient i Urbanisme de la Fiscalia Provincial de Barcelona, una persona per un delicte continuat d’ús de verins contra la fauna protegida als termes municipals de Santa Perpètua de la Mogoda i Montcada i Reixac (Vallès Occidental). Les tasques d’investigació es van realitzar entre els mesos de gener i juny d’enguany. La investigació es va iniciar al gener a partir de la recollida d’un aligot comú moribund, localitzat gràcies a l’avís d’un ciutadà, que va acabar morint poc després al centre de recuperació de fauna salvatge de Torreferrussa. De la necròpsia practicada se’n desprenia l’ús probable de verí. Al llarg de les investigacions posteriors, es van recollir els cadàvers de 3 rapinyaires morts, 2 aligots comuns (Buteo buteo) i un esparver (Accipiter nisus), tots ells com a conseqüència d’ús de verins.

La persona denunciada és membre d’un club de coloms esportius de Santa Perpètua de la Mogoda i desenvolupava les seves pràctiques delictives als entorns de les instal·lacions que el club de coloms té, concretament a la zona coneguda com “la Piella”. El denunciat col·locava verí en esquers, normalment coloms, que matava expressament per a l’ocasió amb l’objectiu que els esquers fossin caçats per les aus rapinyaires i evitar així que interferissin mentre els coloms realitzaven els vols en els concursos o entrenaments que realitzaven els socis del club. En el marc de la investigació duta a terme pels membres del Cos d’Agents Rurals, es van decomissar a la persona denunciada diversos tòxics emprats com a verí. El verí usat és un insecticida amb un component tòxic prohibit per la Unió Europea, que malauradament s’utilitza il·lícitament per pràctiques d’aquest estil. Suposa un greu perill per a les persones i per a la fauna autòctona protegida.

El novembre del 2012, els Agents Rurals de l’àrea bàsica del Vallès Occidental ja van iniciar una investigació a la mateixa zona per un episodi de mortaldat d’aus rapinyaires per ús de verí a la zona coneguda com “la Piella”. En aquella ocasió es va poder concloure que el mètode i el verí eren els mateixos que els constatats en aquesta ocasió, si bé no es va poder determinar l’autor dels fets. L’ús d’aquestes substàncies emprades com a verí està tipificat al Codi Penal i pot comportar penes de presó de fins a 2 anys. Tanmateix, l’alta mortalitat que causa a les espècies afectades, en aquest cas aus rapinyaires, suposa un greu perjudici per a la biodiversitat existent al nostre país.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: xxdfhjh a agost 10, 2018 | 00:17
    xxdfhjh agost 10, 2018 | 00:17
    Que li posin el eseu mateix verí a la seva asquerosa boca per que el tasti !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa