MonPlaneta
La delegada a la Catalunya Central crida a cuidar els petits municipis “si els volem conservar”
La delegada Camps, l'alcalde Güell i una regidora de l'equip de govern de Sobremunt, durant la visita
La delegada Camps, l’alcalde Güell i una regidora de l’equip de govern de Sobremunt, durant la visita | Delegació de la Generalitat a la Catalunya Central

!--akiadsense-->

La delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, considera que “els petits municipis requereixen d’una especial atenció si els volem conservar com a tals i hi volem garantir la igualtat d’oportunitats tan volguda i anhelada”. El passat divendres, 8 de novembre, es va celebrar el Dia Mundial de l’Urbanisme. La delegada era a Sobremunt, al Lluçanès, on es va reunir amb l’alcalde de la població. Fa tot just un mes, el ple de l’Ajuntament de Sobremunt va aprovar una moratòria d’un any en la concessió de llicències d’habitatges d’ús turístic. A més, i través d’ordenances fiscals, ha establert bonificacions a l’Impost de Béns Immoblesoer afavorir la mobilitat del parc d’habitatges buits i, alhora, recàrrecs als qui en siguin propietaris.

L’alcalde, Albert Güell, va explicar a la delegada Camps com es va arribar a aquesta situació. Actualment, a Sobremunt hi ha quatre habitatges d’ús turístic i, també, una casa de turisme rural. En aquest darrer any, a més, han rebut tres noves sol·licituds per crear habitatges d’aquest tipus en un municipi que compta amb 79 habitants censats. Així doncs, el consistori martinenc està preocupat perquè la gent no es pugui quedar a viure al poble perquè l’única oferta habitacional tingui preus inaccessibles a causa de la seva orientació turística.

El mateix dia la delegada també va visitar la població de la Nou de Berguedà (al Berguedà), on es va reunir reunit amb la flamant alcaldessa, Maria Mercè Fuentes. A la primera trobada que Alba Camps va mantenir-hi, van tractar d’aspectes de la gestió pública de serveis i recursos i també, en el marc del Dia Mundial de l’Urbanisme, d’aspectes urbanístics del municipi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa