MonPlaneta
Una delegació catalana d’escoles participa a la IV Conferència estatal Tinguem Cura del Planeta
Els estudiants catalans que participen a la IV Conferència estatal Tinguem Cura del Planeta | Departament de Territori i Sostenibilitat

Una delegació catalana integrada per una vintena d’escolars, docents i representants de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC) participen des d’avui i fins al dissabte a la IV Conferència estatal del projecte internacional Tinguem Cura del Planeta. Es tracta d’un projecte internacional perquè joves de tot el món reflexionin i actuïn per millorar el planeta. A nivell estatal aquest projecte el coordina la xarxa Escoles cap a la Sostenibilitat en Xarxa (ESenRED). La trobada, que se celebra a Alcaraz (Albacete), reuneix en total més d’un centenar de joves de 9 comunitats, així com docents i tècnics. La cita serveix perquè els diversos grups participin en tallers i dinàmiques per promoure l’intercanvi i el coneixement al voltant d’aspectes socioambientals que afecten el planeta.

El projecte Tinguem Cura del Planeta es desenvolupa mitjançant conferències a diversos nivells. Així, se celebren en l’àmbit escolar, autonòmic, estatal, europeu i internacional. En l’àmbit escolar i català s’han celebrat sis vegades, mentre que en l’estatal quatre (Victòria, Barcelona, Logronyo i Albacete) i a Europa tres (dos a Brussel·les, i una a Lisboa). La cita internacional es va celebrar el juny de 2010 al Brasil amb 400 joves de més de 50 països. A Catalunya, el promou la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya i hi participen 32 centres educatius de secundària de tot el territori. A Europa, implica unes 450 escoles de 12 països.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa