MonPlaneta
El Pallars Jussà ofereix l’edifici del CITA com a seu de l’Agència de la Natura
L'edifici CITA
L’edifici CITA | ACN

!--akiadsense-->

El Consell Comarcal del Pallars Jussà ofereix l’edifici del CITA com a seu de l’Agència de la Natura de Catalunya. El president comarcal, Josep Maria Mullol, ha fet arribar aquesta petició al conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. El CITA és un edifici de 1.300 metres quadrats, ubicat en una finca forestal de 6,5 hectàrees, al peu de la carretera C-13 a Talarn, just a la sortida de Tremp. Aquesta instal·lació compta amb un auditori, sales de treball i una amplia sala diàfana fàcilment modulable i amb vistes del riu Noguera Pallaresa i de la Conca de Tremp. Una de les ales de l’edifici CITA ja va ser la primera ubicació de la delegació del Govern a l’Alt Pirineu.

Aquest edifici acull actualment el viver d’empreses CEI Pallars Jussà que ofereix a treballadors un espai on treballar o teletreballar amb tot l’equipament material físic i telemàtic necessari. Una part d’aquest immoble també funciona com a espai complementari del banc d’ajudes tècniques. Malgrat aquestes funcions, l’edifici es troba al 30% de la seva ocupació, per la qual cosa li seria totalment compatible allotjar la seu de l’Agència de la Natura. Josep Maria Mullol, president del Consell considera que apropar l’Agència al territori “és una necessitat”, i aquest equipament ubicat en una de les portes del Pirineu, però més proper a altres zones rurals i naturals del país, podria ser una “opció operativa”.

El Pallars Jussà té una superfície de 1.290 quilòmetres quadrats que inclou set Espais d’interès Natural (EIN): Filià, Aigüestortes, Vall Alta de Serradell-Terreta-Sant Gervàs, Serra del Montsec, Serra de Boumort-Collegats, Serra de Carreu-Sant Corneli i Estanys de Basturs. Tots set abasten 46.199 hectàrees, un 37% de la superfície de la comarca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa