MonPlaneta
Un dels compostos del raïm, i per tant del vi, podria inhibir una proteïna del coronavirus
  • CA
Coronavirus

Polifenols presents al te, al cacau i al raïm, podrien inhibir una proteïna del SARS-Cov-2. Així ho assegura un estudi de la Universitat de Carolina del Nord fet públic recentment que obre la porta a estudis més profunds sobre els efectes d’aquests components sobre el virus responsable de l’actual pandèmia mundial.

Les propietats d’alguns dels components del vi són prou conegudes però si es confirmen i es refermen els resultats d’aquest estudi podria ser que encara en tingués més. Si bé, l’investigador de la URV, Santi Garcia Vallvé membre del grup de recerca Chemoinofomatics and nutrition, consultat per Vadevi, es mostra prudent perquè aquesta és una investigación incipient.

Els investigadors americans han agafat extractes de te, de raïm i de cacau i han comprovat al laboratori com es comporten amb la proteïna clau per a la reproducció del SARS-Cov-2. I sembla que són capaços d’inhibir-la. El doctor Garcia Vallvé explica que ha trobat algunes inconsistència a l’estudi però entén que si s’ha publicat a una revista científica ha passat els filtres necessaris i per tant creu que és un “primer pas”.

Ara caldrà provar l’activitat real d’aquest compostos, “perquè quan es treballa amb extractes la concentració dels components sol ser molt més alta que a la realitat”.

De moment, explica Garcia Vallvé, “en cap cas no podem recomanar la ingesta d’aquestes begudes pes combatre el coronavirus, però sí que és un primer pas que obra la porta a poder canviar i obtenir noves molècules basades en aquestes per millorar-ne l’activitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa