MonPlaneta
Damm obté el certificat de la petjada hídrica de la seva fàbrica del Prat de Llobregat
  • CA

Damm, compromesa amb la cura del medi ambient i amb la reducció del consum de recursos naturals en el procés de producció de les seves cerveses, va aconseguir l’any 2020 certificar la petjada hídrica de la seva fàbrica del Prat de Llobregat (Barcelona), després de superar amb èxit un procés de verificació independent per part d’AENOR, seguint els esquemes de referència ISO 14046 i Water Foodprint Network. En la seva ferma aposta per desenvolupar la seva activitat alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l’ONU, Damm, com a membre actiu del Pacte Mundial de les Nacions Unides, centra els seus esforços a garantir el compliment de l’ODS 6: garantir la disponibilitat d’aigua i la seva gestió sostenible i el sanejament per a totes les persones. Per això, continua treballant en el seu ambiciós projecte per a impulsar accions de millora mediambiental que permetin controlar i reduir la despesa d’aigua en tots els processos de fabricació i que ha portat a la companyia a reduir en un 37% el consum d’aigua en totes les seves fàbriques durant l’última dècada.

La seva aposta constant per calcular amb precisió el consum d’aigua necessari per a la producció s’ha convertit en una garantia per a poder continuar reduint el seu consum. Optimitzar l’ús d’un recurs tan escàs com l’aigua, essencial en la producció de les marques de Damm, ha portat també a la companyia a desenvolupar un innovador projecte de reducció de la petjada hídrica en els camps d’ordi, a través de la digitalització dels processos de cultiu en col·laboració amb professionals de l’agricultura. El consum d’aigua en els camps d’ordi es tradueix en el 95% de la petjada hídrica d’una cervesera. Optimitzar els consums des de les finques de regadiu i minimitzar el consum d’aigua mentre es manté la màxima producció i qualitat és essencial per a aconseguir una reducció de la petjada hídrica. A través de l’assessorament i l’aplicació de noves tecnologies en els camps, Damm ha aconseguit tenir un minuciós control del consum d’aigua, així com conèixer les necessitats hídriques de la terra en temps real. A més, la companyia realitza programes d’assessorament a l’agricultura que proveeix de matèria primera a la companyia per a aconseguir una major eficiència en l’ús de l’aigua. Actualment nombrosos agricultors participen en el programa d’assessorament l’objectiu del qual és ajudar-los a reduir l’aigua que s’empra en els cultius, reduint així l’impacte ambiental –menor consum d’aigua i electricitat- i les despeses de l’agricultor.

“A Damm, som conscients de la necessitat d’optimitzar el consum d’aigua i així ho demostren els diferents projectes de recerca i desenvolupament per a reduir la ràtio de consum d’aigua per hectolitre de producte que tenim actius. Aquestes accions estan destinades a continuar reduint i optimitzant l’ús de l’aigua a Damm per a aconseguir els nostres objectius de reducció de la petjada hídrica per als pròxims 10 anys i continuar impulsant la nostra estratègia de creixement sostenible”, afirma Juan A. López Abadía, director d’Optimització d’Energia i de Medi Ambient de Damm.

Un ferm compromís amb la reducció del consum d’aigua

Damm ha estat una empresa pionera dins de la indústria en impulsar el càlcul de la petjada hídrica de totes les seves plantes i de cada unitat de producte amb la finalitat de controlar i reduir el seu impacte ambiental. La cervesera forma part de la Comunitat d’Usuaris del Delta del Llobregat, que té com a objectius potenciar entre els usuaris la implantació de nous mecanismes d’estalvi i racionalització de l’ús de l’aigua i protegir les reserves d’aigua emmagatzemades en l’aqüífer profund del riu. En el marc del seu projecte de reducció del consum de recursos hídrics, la companyia va instal·lar més de 300 comptadors d’aigua en cada planta per a fer un ús eficient. Així mateix, Damm ha realitzat millores en les seves diferents plantes seguint el seu compromís amb la millora contínua dels processos industrials, apostant per seguir un model circular i promoure la reducció del consum de matèries primeres i materials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa