MonPlaneta
Damm certifica el seu compromís amb el medi ambient amb les llaunes més sostenibles
Estrella Damm ja produeix totes les seves llaunes amb anelles de cartró
| Damm

L’empresa Damm ha aconseguit les certificacions ASI (Aluminium Stewardship Initiative) Performance Standard i Chain of Custody Standard, convertint-se en la primera empresa de begudes del món a aconseguir la doble certificació, que garanteix alts estàndards ambientals, ètics i socials per a tota la cadena d’alumini, des de la seva producció fins a la fabricació de les llaunes, l’elaboració de cervesa i el reciclatge. Des d’aquest mes de març, totes les llaunes de Damm, que són subministrades per Ball Corporation, estaran certificades d’acord amb els estàndards d’ASI per una producció, proveïment i administració responsables. La certificació abasta l’envasament i emmagatzematge de cervesa en llaunes, així com activitats relacionades, com el disseny, envasament i emmagatzematge de producte, la gestió i emmagatzematge i recuperació de residus, inclosos els envasos del consumidor final.

Com a part de la certificació Performance Standard, es va auditar tot el cicle de vida dels productes de Damm, des del disseny, als plans de reducció d’emissions i la gestió dels recursos naturals i els residus a les seves fàbriques de cervesa. La certificació Chain of Custody cobreix pràctiques verificades, certificades sota el Performance Standard d’ASI, des del minat i la refusió fins a la fosa d’alumini, la laminació, la fabricació de llaunes i l’ompliment. La certificació ASI també reconeix la tasca de Damm en la sensibilització sobre el reciclatge d’alumini, a través de les 349 compactadores de llaunes que l’empresa col·loca cada any al llarg de la costa mediterrània. A més d’aquesta iniciativa, pionera en el sector de begudes, l’empresa s’associa amb organitzacions que promouen la responsabilitat de productors i el reciclatge. ASI va ser fundada fa més de 10 anys per representants de la indústria de l’alumini i usuaris industrials d’alumini, i d’organitzacions de recerca i polítiques i de la societat en general, amb l’objectiu de promoure una major sostenibilitat i transparència en tota la indústria de l’alumini. Des del 2017, les organitzacions han pogut sol·licitar la certificació ASI i més de 160 organitzacions s’han unit a ASI com a membres, demostrant el seu compromís amb el proveïment responsable d’alumini.

La fàbrica Damm al Prat de Llobregat
La fàbrica Damm al Prat de Llobregat | Damm

L’aposta pel respecte del medi ambient forma part de la cultura corporativa de Damm i és un dels principals pilars estratègics de la companyia, el president executiu de la qual és Demetrio Carceller Arce. Així ho va confirmar Carceller Arce durant la darrera junta general d’accionistes, on es va identificar com a prioritat l’acceleració de l’agenda mediambiental de la companyia per a consolidar-se com l’empresa cervesera més sostenible. Per a minimitzar el seu impacte sobre el planeta, Damm compta amb programes dirigits a la millora contínua de processos industrials per a utilitzar menys matèries primeres i altres materials, així com iniciatives per a promoure l’eficiència energètica en tots els centres de producció i accions d’economia circular. La companyia fomenta l’ecodisseny dels envasos i embalatges reduint l’ús de materials, millorant la seva reciclabilitat i incrementant constantment el percentatge de matèries primeres d’origen reciclat en la seva composició.

Des de l’1 de desembre de 2020, Estrella Damm ja produeix el 100% de les seves llaunes amb anelles de cartó 100% biodegradable, havent eliminat per complet totes les anelles de plàstic dels seus packs. Es tracta d’un projecte pioner en el sector cerveser que suposarà la reducció de més de 260 tones de plàstic a l’any, l’equivalent a gairebé 89 milions d’unitats d’anelles de plàstic. Els proveïdors que fabriquen aquest cartró compten amb els certificats PEFC i FSC, que garanteixen que tot el cartró i el paper utilitzat prové de boscos gestionats de manera responsable i sostenible, ajudant així a combatre el canvi climàtic i a protegir la biodiversitat. Així mateix, Damm ha eliminat per complet els retràctils decorats de plàstic dels packs de sis, dotze i vint-i-quatre llaunes d’Estrella Damm, fet que suposarà la reducció de 99 tones de plàstic a l’any. El plàstic ha estat substituït per un nou embalatge fabricat amb cartró procedent de boscos gestionats de manera sostenible fabricat amb fibres naturals que compten amb la certificació PEFC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa