MonPlaneta
Damm celebra vint anys de col·laboració amb Grup Social CARES
Celebració dels vint anys de col·laboració entre Damm i CARES
Celebració dels vint anys de col·laboració entre Damm i CARES | Damm

!--akiadsense-->

L’antiga Fàbrica Estrella Damm va acollir aquest dilluns un acte commemoratiu amb motiu del 20è aniversari del primer acord de col·laboració entre l’empresa i el Grup Social CARES, un projecte promogut per Port de Barcelona i format per la Fundació CARES i l’empresa d’inserció laboral CODEC. Durant l’acte, on va participar Ricardo Lechuga, director de Recursos Humans de Damm; i Helena Borbón, directora general de CARES, es van presentar les principals fites de la col·laboració, que ha permès que a dia d’avui més de 100 persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió social desenvolupin la seva carrera a Damm.

Des de 1999, Damm i el Grup Social CARES mantenen un acord per treballar conjuntament amb un objectiu comú: crear i promoure oportunitats laborals per les persones amb discapacitat i/o en risc d’exclusió. Des de llavors, Alfil Logistics, operador logístic de confiança de Damm, ha integrat en la seva activitat a El Prat persones de la Fundació CARES per a la manipulació de producte. La Fundació també opera amb Damm en altres projectes en tasques com la reetiquetació de productes que no es produeixen de forma automàtica a fàbrica, classificació d’ampolles, transport en camió i gestió de publicitat en el punt de venda, entre altres activitats. A més, des d’aquest estiu, la Fundació gestiona el Punt Net de la Fàbrica d’El Prat, que permet valoritzar residus per un volum de 1.400Tn/any de materials classificats i llestos per reciclar de vidre, llauna i cartró.

L'acte commemoratiu dels 20 anys de col·laboració Damm-CARES
L’acte commemoratiu dels 20 anys de col·laboració Damm-CARES | Damm

!--akiadsense-->

El compromís de Damm per integrar al col·lectiu amb capacitats diferents és una prioritat per a la companyia. Per tal d’assolir el seu objectiu, Damm treballa, a més de amb personal propi de la Fundació, amb portals de feina especialitzats en persones amb capacitats diferents de la Fundació Once i DisJob. A més, durant l’últim any l’organització ha apostat per la publicació d’ofertes de feina on discrimina de forma positiva el col·lectiu de persones amb diversitat funcional, cosa que ha permès incrementar el nombre de contractacions directes d’aquest tipus. “A Damm tenim molt clar que el nostre desenvolupament passa per construir un model de negoci que sumi i que sigui positiu per l’entorn. Estem orgullosos de totes les fites assolides a partir de la feina conjunta realitzada amb el Grup Social CARES, que ens permet continuar avançant en el nostre propòsit de fer de la igualtat d’oportunitats una màxima inqüestionable a la companyia”, va destacar Ricardo Lechuga.

“Amb les oportunitats que ens ha brindat Damm en aquestes dues dècades, hem adquirit coneixements que ens han permès especialitzar-nos en la gestió de la cadena de subministrament i dissenyar itineraris professionals que traslladem a les persones dels col·lectius vulnerables per a accelerar la seva inserció laboral i amb això, millorar la seva autonomia i poder, i així, sortir del circuit de l’ajuda social” va valorar Helena Borbó. La col·laboració de Damm i CARES ha anat ampliant-se de la mà del gran creixement que ha experimentat la companyia al llarg dels últims anys. En aquest sentit, totes dues entitats exploren la possibilitat de posar en marxa noves iniciatives de col·laboració per a cobrir les necessitats que puguin sorgir de projectes futurs com l’ampliació de l’espai de Damm en la plataforma logística del Port, el possible augment de les exportacions o l’adequació de packagings a les noves normatives mediambientals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa