MonPlaneta
Damià Calvet visita Tòquio i es reuneix amb JR East, l’operador del ferrocarril urbà de ciutat
  • CA
El conseller Damià Calvet durant la visita a l’estació central de Tòquio, al Japó | Departament de Territori i Sostenibilitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat avui l’estació central de Tòquio, la més gran del Japó, per conèixer de primera mà el sistema de transport públic del país. Durant aquesta visita, Calvet també s’ha reunit amb East Japan Railway Company (JR East), l’operador del ferrocarril urbà de la zona de Tòquio i l’Est de l’illa de Honshu, la més gran del país. A l’estació, Calvet i Gavín han conegut els diferents usos d’aquesta infraestructura, per on circulen diverses línies de tren com el famós Shikansen, el tren bala. Posteriorment s’han reunit amb els representants de JR East, una de les empreses ferroviàries més importants del món, amb més de 6.000 milions de viatges anuals i una xarxa que va de sistemes suburbans d’alta capacitat i freqüència fins a trens d’alta velocitat, passant per ferrocarrils convencionals, turístics o monorail.

El titular de Territori i Sostenibilitat ha destacat que l’interessant d’aquesta visita ha estat “conèixer una companyia que abasta la totalitat del servei de transport ferroviari amb tren i integra diferents àmbits de gestió: I+D, formació, fabricació d’unitats, manteniment, infraestructura i prestació del servei amb criteris de puntualitat i eficiència”. “Les claus del seu èxit, amb el moviment de 16 milions de persones al dia, són excel·lència i la tecnologia, alta capacitat de transport i freqüència de servei”, ha definit. Aquest dimecres, Calvet visitarà el Ministeri de Territori, Infraestructures, Transport i Turisme per compartir coneixements del sistema de gestió de les infraestructures. Amb el foment del transport públic com una de les prioritats del Departament, per la reducció que suposa de l’ús del vehicle privat i, per tant, d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, la visita de Calvet a un país amb un sistema tan desenvolupat com el Japó permet entrar en contacte amb un model d’èxit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa