MonPlaneta
Damià Calvet viatja a París per conèixer projectes de mobilitat i logística sostenibles

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i del president de Cimalsa, Enric Ticó, viatja a París aquest dijous i demà divendres per conèixer diversos projectes relacionats amb la mobilitat sostenible i la logística. Aquest viatge s’emmarca en la política de la Generalitat de trobar noves solucions per reduir la contaminació atmosfèrica de l’àrea de Barcelona.

Avui a les 16.00 hores, el conseller visitarà una de les cotxeres d’autobusos elèctrics més grans de París, de la RATP, l’empresa que gestiona el transport públic de la capital de França. Demà divendres, a les 10.00 hores, visitarà el complex logístic intermodal Chapelle International, una plataforma logística multimodal creada a París per afrontar els reptes de la Distribució Urbana de Mercaderies (DUM) i la seva connexió amb el sistema ferroviari.

El projecte integra transport ferroviari i última milla amb les cadenes de subministrament. I a les 15.30 hores, Calvet es reunirà amb el director general de l’île de France Mobilité i president de l’Associació d’Autoritats Metropolitanes del Transport (EMTA), Laurent Probst, per obtenir informació dels projectes de descarbonització de la flota de transports i sobre l’aposta de París pels autobusos elèctrics i altres energies alternatives.

Davant l’emergència climàtica, disposar d’un transport públic i d’una logística sostenibles, que contribueixin a millorar la qualitat de l’aire, són objectius destacats del Departament i del Govern. En aquest sentit, el viatge a Paris permetrà conèixer de primera mà iniciatives que ja funcionen a França.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa