MonPlaneta
Les dades de medi ambient de la Diputació de Barcelona, en obert
El portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona | Diputació de Barcelona

El portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona comptarà, a partir d’ara, amb cinc nous conjunts de dades relacionats amb el medi ambient: els consums energètics dels municipis, les emissions de gasos d’efecte hivernacle, la qualitat de l’aigua de les fonts naturals, la qualitat de l’aire i els municipis adherits al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia. Aquests conjunts de dades s’actualitzaran anualment i resulten imprescindibles per avaluar la situació mediambiental actual dels municipis de la demarcació.

El conjunt de dades dels consums energètics i el d’emissions de gasos d’efecte hivernacle ofereix, en diversos formats, els consums d’electricitat i les emissions d’aquests contaminants a escala municipal i desglossada per fonts i sectors. El conjunt de dades sobre la qualitat de l’aigua de les fonts naturals, per la seva banda presenta els resultats de l’anàlisi de l’aigua que la Diputació de Barcelona realitza dos cops a l’any. La recollida i anàlisi de mostres d’aigua de fonts naturals es fa a petició dels governs locals a través del Catàleg de Serveis de la corporació. El conjunt de dades referent a la qualitat de l’aire conté l’històric des de l’any 2005 dels resultats d’una xarxa de 18 captadors d’alt volum de partícules de l’aire repartits en 14 municipis de la demarcació. Aquesta xarxa forma part de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica de la Generalitat de Catalunya i els resultats obtinguts estan acreditats des de l’any 2016 per l’Entidad Nacional de Acreditación. Per acabar, municipis adherits al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia és una llista que recull les adhesions a aquesta iniciativa europea, a través de la qual els municipis es comprometen a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

El portal http://dadesobertes.diba.cat és un catàleg de dades públiques amb què la Diputació vol acostar a tots els ciutadans i reutilitzadors (empreses, desenvolupadors, investigadors, estudiants…) les dades de diferents aspectes, de manera que aquests puguin consultar-les en diversos formats i reutilitzar-les creant, així, aplicacions o webs que aportin valor social i econòmic. A més del portal, els reutilitzadors poden fer servir la interfície de programació d’aplicacions per consultar, cercar, filtrar i ordenar les dades per a nous usos i desenvolupaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa