MonPlaneta
Crida a nous voluntaris per a cuidar els boscos dels Pirineus
  • CA

El Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt Catalunya ha iniciat la segona setmana de voluntariat a Ginestarre, un petit poble de muntanya que pertany al municipi d’Esterri de Cardós (Pallars Sobirà). En aquesta vall ramadera i forestal, on s’hi troben espècies singulars com l’ós bru i el gall fer pirinenc, s’hi estan duent a terme tasques de recuperació i manteniment de pastures, de millora de l’hàbitat forestal en boscos de pi negre i bedoll i suport a l’activitat ramadera, entre d’altres accions. L’organització ha penjat aquest vídeo on es veuen els voluntaris feinejant.

Ara, el projecte ha fet crida per a incorporar nous voluntaris per a les setmanes de l’11 al 24 de setembre, on encara hi queden vacants. Aquestes són les condicions principals per poder accedir a les places de voluntariat:

  1. Cal ser major d’edat per participar. De 18 fins a 88 anys.

  2. Cal una condició física suficient per treballar a la muntanya (terreny amb pendent) i suportar puntualment inclemències meteorològiques (pluja/fred).

  3. No calen coneixements de cap mena, però sí ganes de treballar en equip i col·laborar en les tasques diàries del campament.

  4. El Projecte cobreix totes les despeses d’alimentació i allotjament. Les despeses d’anada i tornada fins al projecte corren a càrrec dels participants.

  5. Cal dipositar una fiança de 80 € per a confirmar la inscripció (Per què demanen fiança?

Fa només uns dies, l’organització feia públic un comunicat on es mostrava molt satisfet per la feina feta fins ara i el suport rebut: “El dimarts 22 d’agost vam aconseguir una fita molt important i és que hem aconseguit unir a més de 30 persones al bosc. Vam treballar junts en la manteniment i la recuperació de pastures i paisatges de muntanya als Pirineus catalans a més de 1.800 metres”, explicaven.

Com ja es feia ressò aquest diari fa uns mesos, el Projecte Boscos de Muntanya / Bergwaldprojekt duu a terme tasques de gestió forestal sostenible i silvicultura, manteniment de pastures i recuperació de camins ramaders i construccions amb fusta, aplicant tècniques de bioenginyeria per evitar l’erosió en barrancs. A més, acosta les persones al bosc mitjançant estades per a adults d’una setmana de durada. La iniciativa, oberta a tothom, celebra els 10 anys aquest 2017 i té previst organitzar 12 setmanes de voluntariat, entre el 3 de juliol i el 24 de setembre, per les que passaran 216 voluntaris i voluntàries.

Més informació a través del seu lloc web projecteboscos.cat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: jomateix a agost 27, 2017 | 16:15
    jomateix agost 27, 2017 | 16:15
    Voluntaris? I per què no envien a tots els que cobren la renda mínima garantida sense fotre-hi brot? o tots els que es beneficien de la sanitat pública sense haver-hi cotitzat mai en s'ha vida?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa