MonPlaneta
Creen els primers embrions humans a partir de cèl·lules de la pell
  • CA

Un nou descobriment revoluciona la investigació sobre les causes de l’avortament involuntari precoç, la infertilitat i l’estudi del desenvolupament humà primerenc. Un equip internacional de científics ha generat un model d’un embrió humà a partir de cèl·lules de la pell, segons ha informat en un comunicat la Universitat Monash de Melbourne, encarregada de liderar la recerca.

L’equip de la investigació ha reprogramat amb èxit les cèl·lules de la pell en una estructura cel·lular tridimensional que és morfològicament i molecularment similar als blastocists humans, embrions amb molt poc temps. Anomenats iBlastoids, es poden utilitzar per modelar la biologia dels primers embrions humans al laboratori.

Aquest descobriment permetrà comprendre millor en un futur el desenvolupament humà primerenc i de la infertilitat. Fins ara, l’única manera d’estudiar aquests primers dies ha estat mitjançant l’ús de blastocists difícils d’obtenir.

“Els iBlastoids permetran als científics estudiar els primers passos del desenvolupament humà i algunes de les causes de la infertilitat, les malalties congènites i l’impacte de les toxines i els virus en els primers embrions, sense l’ús de blastocists humans i, sobretot, a una escala sense precedents. Accelerant la nostra comprensió i el desenvolupament de noves teràpies”, va dir el professor Jose Polo, director de l’estudi.

Els iBlastoids s’han aconseguit mitjançant una tècnica anomenada “reprogramació nuclear” que els va permetre canviar la identitat cel·lular de les cèl·lules de la pell humana que, quan es col·loquen en un cadafal 3D de “gelea” conegut com a matriu extracel·lular, s’organitzen en forma de blastocist.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa