MonPlaneta
Es crea una associació en defensa de l’Estany de Montcortès, al Pallars Sobirà
Estany de Montcortès
Estany de Montcortès | Universitat de Barcelona

!--akiadsense-->

Aquest cap de setmana passat veïns i veïnes del Baix Pallars i la Vall Fosca han decidit crear una associació en defensa del patrimoni natural de l’Estany de Montcortès. L’Associació s’ha creat per tal d’impulsar un pla d’usos de l’entorn natural. L’Estany de Montcortès està inclòs dins el Pla d’Espais Naturals Protegits des de 1985 i està inclòs dins la Xarxa Europea Natura 2000 per ser una Zona d’Especial Conservació, però a dia d’avui no disposa de cap regulació ni de cap pla d’usos que permeti un desenvolupament de les activitats agràries i d’oci sense malmetre el recurs natural, tot i estar contemplat a la Llei 12/1985, de 13 de juny d’Espais naturals.

La iniciativa sorgeix davant el descontentament que han generat les accions impulsades per l’Ajuntament de Baix Pallars, ja que aquestes no han comptat amb la participació ciutadana i s’han limitat a posar cartells prohibint activitats. L’Estany, malgrat les informacions difoses en dies anteriors, no compta amb la prohibició del bany, les activitats que sí han estat regulades amb anterioritat han estat fer-hi foc, l’acampada i la navegació.

Davant aquesta situació, els proposants de l’associació creuen que és un punt de partida important per impulsar un pla d’usos que compti amb la participació de tots els sectors econòmics i de defensa de l’entorn natural. La finalitat principal de l’associació és la protecció de l’entorn i l’impuls per a la redacció i desplegament d’un pla d’usos que garanteixi la seguretat mediambiental de l’Estany i que aquest esdevingui un recurs natural per l’impuls de l’economia i de la zona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa