MonPlaneta
Un corredor mata un puma que el va atacar mentre s’entrenava a Colorado (Estats Units)

Les autoritats de Colorado Parks Wildlife i del Departament de Recursos Naturals del comtat de Larimer (Colorado, Estats Units), han anunciat en un comunicat que estan investigant la mort d’un puma a mans d’un corredor que s’entrenava pel camí de West Ridge, a la muntanya de Horsetooth. Segons expliquen les mateixes autoritats, el corredor va afirmar que corria pel camí quan va sentir un soroll darrere seu. Gairebé sense tenir temps de girar-se, el puma es va llençar damunt seu i el va mossegar a la cara i a les mans. Amb un gran esforç, l’home va aconseguir estrangular el puma, no sense abans patir ferides greus.

El corredor va aconseguir arribar al seu cotxe i dirigir-se a l’hospital més proper, on el van atendre les seves ferides i es van avisar els responsables de fauna salvatge de la zona, que es van dirigir al lloc dels fets. Allà, van trobar el cadàver d’un exemplar jove de puma, d’uns 36 quilos de pes, i algunes de les pertinences del corredor, que havia perdut durant la lluita i havia abandonat en marxar per rebre atenció mèdica. El comunicat cita el responsable de la Regió Nordest de Colorado Parks and Wildlife, Mark Leslie, que va afirmar que “el corredor va fer tot el que va poder per salvar la seva vida. Si t’ataca un puma has de fer el que puguis per lluitar-ho com va fer aquest home”.

Colorado Parks Wildlife afegeix que els atacs de pumes a humans són poc comuns, amb menys de 20 morts a Amèrica del Nord en més de 100 anys. Des de 1990, a Colorado, tres persones han mort i 16 han resultat ferides a causa d’atacs d’aquests felins que, tot i ser relativament abundants, s’amaguen i eviten les persones tant com poden.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa