MonPlaneta
Corea del Sud apaga un 25% de les centrals tèrmiques de carbó per controlar la pol·lució
  • CA
La pol·lució és un problema molt evident a Corea, com es pot observar en aquesta imatge de la seva capital, Seúl | Taylor and Ayumi (Flickr)

Entre el primer de desembre i el vint-i-nou de febrer, una quarta part de les centrals tèrmiques que funcionen amb carbó a la República de Corea estaran tancades per mirar de reduir la pol·lució ambiental al país. Segons va explicar el ministre de Comerç, Indústria i Energia el passat dijous, entre vuit i quinze generafors seran apagats i la resta funcionaran, com a molt, al 80% de la seva capacitat. Serà el primer cop que, durant el període de més demanda d’electricitat a causa de l’hivern, Corea del Sud apaga centrals elèctriques per millorar la qualitat de l’aire. El fet, però, és que la pol·lució és un enorme problema al país, que el passat mes de març va declarar-la un “desastre social” i va començar a aprovar lleis per combatre-la després que set ciutats del país arribessin a concentracions rècord de partícules en suspensió (PM 2,5) que, segons els darrers estudis, són encara més perilloses per a la salut del que s’havia pensat fins ara.

Segons l’OCDE, la qualitat de l’aire a la República de Corea és una de les pitjors del món, i hi ha indrets del país que tenen alguns dels nivells més alts de contaminació per partícules en suspensió. Tot i que les fàbriques i l’ús de combustibles fòssils tant per part de cotxes com per la generació de calor i electricitat són els principals causants d’aquest tipus de contaminació, molts coreans sospiten que la causa real de la seva situació no són les seves pràctiques sinó les del seu país veí, la Xina, les emissions del qual arriben al sud de la península de Corea portades pel vent. Sigui o no cert, el que sí que ho és és que el 46% de l’energia que es genera al país prové de la crema de carbó i, per tant, la seva dependència és un problema molt gran. Les energies renovables, en canvi, només suposen un 2% de la generació d’energia elèctrica del país, malgrat que el govern ha promès que, el 2030, s’arribaria a un 20%. Així mateix, també s’ha aturat la construcció de noves centrals tèrmiques i, segons els plans, durant els propers dos anys les deu més antigues seran tancades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa