MonPlaneta
Convocats 6M€ en ajuts per fomentar una pesca i una aqüicultura sostenibles
  • CA
Vaixells de pesca | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

El Departament d’Agricultura ha convocat els ajuts del Fons Europeu Marítim i de la Pesca adreçats a fomentar una pesca i una aqüicultura sostenibles i a comercialitzar i transformar els productes pesquers. S’han convocat 3 M€ d’ajudes, ampliables en 3M€ més, que dinamitzaran les inversions del sector pesquer, de l’aqüicultura i de la comercialització i transformació de productes pesquers. La intensitat d’ajuda pública serà del 50% per la majoria d’inversions, incrementant aquest percentatge al 60% per Confraries de Pescadors i Federacions de Confraries i Associacions del sector aqüícola.

El 36% de les ajudes convocades correspon a projectes destinats a fomentar un sector pesquer sostenible, el 28% a l’aqüicultura i el 36% a la comercialització i transformació dels productes pesquers. Aquests ajuts contribueixen a implementar l’Estratègia marítima de Catalunya 2030 amb iniciatives i projectes que connecten les línies estratègiques d’actuació amb la ciutadania i el territori, i a fomentar un desenvolupament sostenible i respectuós amb l’ús de la mar, la creació i el manteniment d’ecosistemes marins resilients, la millora de la qualitat de vida de la ciutadania i un marc de governança innovador que garanteixi l’operativitat.

Garantir la competitivitat del sector pesquer i aqüícola és una de les prioritats de l’Estratègia Marítima de Catalunya en el sentit de reforçar el sector primari com un dels puntals de l’economia blava del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa