MonPlaneta
Convocada la 30a edició dels Premis Nacionals de Recerca
  • CA
La 28a edició dels Premis Nacionals de Recerca | PDR

El Govern i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació han convocat la 30a edició dels Premis Nacionals de Recerca. Els PNR reconeixen els diversos àmbits de l’activitat investigadora, així com les iniciatives de comunicació científica, de mecenatge científic i de cooperació publicoprivada en projectes de recerca i innovació (R+I) a Catalunya. Els guardons, que porten ja tres dècades en actiu, volen fomentar el reconeixement social de la ciència i divulgar entre la societat catalana l’activitat científica, tant a Catalunya com a l’estranger, dels investigadors i entitats vinculades al nostre país.

Els premis compten amb 5 categories: Recerca, Talent Jove, Comunicació Científica, Mecenatge Científic, i Partenariat Publicoprivat en R+I. La primera categoria, el Premi Nacional de Recerca, guardona l’investigador o investigadora del sistema català de recerca, o d’origen català que desenvolupi la seva carrera a l’exterior, que hagi contribuït de manera significativa internacionalment a l’avenç d’una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials; ciències de la vida i de la salut; enginyeries i tecnologia; i ciències experimentals. La segona categoria, el Premi Nacional de Recerca al Talent Jove, vol estimular i reconèixer l’esforç dels joves investigadors i investigadores menors de 40 anys que en la seva trajectòria professional hagin destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball científic i de recerca. Aquestes dues categories estan dotades, respectivament, amb 40.000€, en el cas del Premi Nacional de Recerca, i amb 10.000€ per al de Talent Jove. Ambdós guardonats reben també una peça escultòrica de l’autor Jordi Serra.

Laboratori | Departament d’Empresa i Coneixement

El Premi Nacional de Comunicació Científica, per la seva banda, reconeix la millor iniciativa recent de comunicació i divulgació científica de Catalunya en qualsevol dels possibles formats i mitjans existents així com els professionals d’aquests àmbits. La quarta categoria, el Premi Nacional de Mecenatge Científic, suposa un reconeixement institucional a les persones, empreses o d’altres entitats per la seva contribució a la generació o donació de recursos filantròpics per recolzar un projecte científic a Catalunya. La cinquena categoria, el Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I, té com a finalitat reconèixer les activitats de partenariat publicoprivat en recerca i en l’àmbit general de la cooperació entre el sector públic i el privat en activitats de recerca i innovació a Catalunya.

Aquests tres últims guardons no disposen de dotació econòmica i consisteixen en un reconeixement social amb el lliurament de l’escultura de Serra. Segons les bases dels premis; les universitats, els centres de recerca, instituts universitaris de recerca, les acadèmies, les empreses i fundacions i, en general, tots els agents del sistema català de recerca i innovació, poden presentar candidatures a totes les categories. La presentació de candidatures per als PNR 2019 cal formalitzar-la, fins al 27 de setembre, mitjançant el web, on figura tota la informació necessària i les bases per a presentar la candidatura en qualsevol de les cinc categories dels Premis Nacionals de Recerca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa