MonPlaneta
Conveni entre Agricultura i CaixaBank per potenciar el finançament de la gestió forestal sostenible
Moment de la signatura del conveni entre Agricultura i Caixabank
Moment de la signatura del conveni entre Agricultura i Caixabank | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

!--akiadsense-->

El secretari general del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, David Mascort, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han signat un conveni de col·laboració en matèria de préstecs preferents per a inversions en empreses i indústries forestals en el marc del programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020. La Direcció General d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi convoca cada any ajuts a la modernització de les empreses del sector per un import d’1,5M €. El conveni signat servirà per obtenir finançament per a l’execució dels projectes d’inversions en el Sector Forestal a Catalunya. Així, les persones que ho sol·licitin es podran adreçar a les oficines de CaixaBank i aquestes gestionaran els préstecs corresponents.

El conveni estableix les condicions i el procediment per a la gestió dels préstecs que s’hagin de subscriure per al foment de la gestió forestal sostenible en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020. Serà el Departament qui acreditarà la viabilitat i idoneïtat de les inversions objecte de finançament en el marc d’aquest conveni. Per la seva banda, l’entitat financera estudiarà, segons els seus criteris i procediments de risc interns vigents en cada moment, les necessitats de finançament dels sol·licitants, si s’escau, i formalitzaran els préstecs corresponents, en els termes establerts en aquest conveni.

L’objectiu final del conveni és facilitar l’adquisició de maquinària més moderna i eficient respecte a les emissions de menor impacte ambiental i més segures per als treballadors. El sector forestal a Catalunya està compost pràcticament per autònoms i petites empreses distribuïdes pel territori. Les empreses que es podran acollir a aquests crèdits preferents generen economia i oportunitats de desenvolupament local que garanteixin que la població rural pugui prosperar i evitar així el despoblament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa