MonPlaneta
El contracte amb Astrazeneca només diu que ha de fer ‘tot el possible’ per lliurar les primeres vacunes
  • CA

AstraZeneca només es va comprometre a fer “tot el possible” per entregar les primeres vacunes a la UE.“AstraZeneca farà tots els esforços raonables per fabricar les dosis inicials d’Europa a la Unió Europea”, diu el contracte de compra anticipada publicat aquest divendres amb el consentiment de la companyia arran de la disputa pel retard en les entregues. Tot seguit el contracte obre la porta a utilitzar les plantes situades al Regne Unit. “AstraZeneca farà tot el possible per produir la vacuna a les plantes localitzades dins la UE (que per aquesta secció també inclou el Regne Unit)”, diu la clàusula sobre les plantes de producció.

En la disputa de l’última setmana, la Comissió Europea insistia que la clàusula del màxim esforç només aplicava al desenvolupament de la vacuna i no a la producció. Però el contracte especifica que sí que aplica per a la fabricació i entrega de les vacunes del primer trimestre del 2021.

La clàusula del “màxim esforç” significa que Astrazeneca ha de complir amb el “grau d’esforç” d’una empresa de mida similar per “desenvolupar i produir” tenint en compte “la necessitat urgent d’una vacuna per acabar la pandèmia global”, afirma el contracte.

D’altra banda, AstraZeneca s’ha mostrat reticent fins ara a enviar a la UE les vacunes produïdes en les fàbriques britàniques. “Tan bon punt hi hagi un nombre suficient de vacunacions al Regne Unit, podrem utilitzar el centre de producció per ajudar a Europa també”, deia dimecres el conseller delegat de l’empresa en una entrevista a diversos mitjans europeus.

En canvi, tal com defensava la Comissió Europea, el contracte preveu que la UE es pugui abastir amb les vacunes produïdes al Regne Unit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa