MonPlaneta
La contaminació és una de les principals preocupacions dels barcelonins
L'exposició a la contaminació afecta la salut dels barcelonins

!--akiadsense-->

L’actual situació política a Catalunya és la principal preocupació ciutadana, segons recull el Baròmetre semestral corresponent al mes de desembre del 2017.

El treball de camp del Baròmetre, que consisteix en 800 entrevistes telefòniques, s’ha dut a terme entre els dies 23 de novembre i 4 de desembre, un fet que cal tenir en compte a l’hora de llegir els resultats, per la influència de les eleccions autonòmiques.

L’encaix polític de Catalunya i Espanya es consolida com el problema més important de Barcelona i Catalunya. Ho fa, això sí, amb diferències significatives; a Barcelona l’esmenten l’11,3% i a Catalunya el 45%. A Catalunya, les mencions han crescut des del 5,3% que es registrava al 2011 fins el 33,3% del Baròmetre de juny i el 45% actual.

En la mateixa línia, a Barcelona els aspectes polítics considerats de manera general se situen en segon lloc de les preocupacions ciutadanes, amb un 9,6% de les respostes. Així doncs, la situació política actual, el context de crisi institucional, suma més del 20% de les respostes.

I en tercer lloc, i per primera vegada, apareix la contaminació, amb un 9,0% de respostes, la dada més alta des de l’any 2000 i cinc punts més que al mes de juny.

El turisme, que el mes de juny era considerat el problema més important de Barcelona amb un 19,0% de les respostes, queda relegat a un quart lloc que comparteix amb l’atur i les condicions de treball i la gestió política municipal, tots ells amb un percentatge de resposta al voltant del 7%. Així, l’increment de les respostes lligades a la situació política o a la contaminació repercuteix, sobretot, en un descens de les mencions al turisme, però també a l’atur que passa del 15,4% al 7,3%.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa