Consumir oli d’oliva és guanyar en salut. Així ho asseguren nombrosos estudis científics, en els quals s’exposen les bondats d’un producte que resulta fonamental per al cos humà. I és que l’oli d’oliva, ric en greixos monoinsaturats i àcid olèic, ajuda a prevenir i reduir les possibilitats de patir malalties de tot tipus, com la diabetis o l’hipertensió.
A més, un dels més grans estudis fets a l’estat sobre la dieta mediterrània el Predimed, determina que consumir oli d’oliva de manera freqüent redueix la incidència de determinats tipus de càncer com el de mama, fins a un 15%.
A més, també serveix per controlar altres problemes de salut. Ajuda a prevenir malalties relacionades amb el deteriorament mental, com l’alzheimer, la diabetis, ja que regula els nivells de sucre a la sang i la producció d’insulina, redueix la pressió arterial i controla el colesterol, molt important per evitar problemes cardiovasculars.
Però també té beneficis estètics. El consum habitual es nota als cabells, ja que els greixos saludables i els nutrients de l’oli d’oliva que influeixen de manera molt positiva per evitar l’encrespament del cabell, i sense haver de recórrer a altres productes químics.
També es nota a la pell, que està més hidratada i ajuda també a prevenir que apareguin taques pel sol o l’envelliment.
Apunt sobre els tipus d’oli d’oliva
D’entrada l’oli que tots els experts en salut recomanen és l’oli d’oliva verge extra, però aquests són els que es poden trobar al mercat:
Oli d’oliva verge extra. Que s’obté només amb procediments mecànics, és a dir aixafant les olives i d’olives excel·lents.
Oli d’oliva verge. És l’oli que s’ha produit només amb procediments mecànics, però amb olives de menys qualitat.
Oli d’oliva. L’oli s’ha obtingut mitjans procediments mecànics i químics. Amb producte refinat.
Oli d’oliva de pinyolada o oli de sansa. ës l’oli que s’obté de la pinyolada de les olives un cop ja s’ha extret l’oli.
És a dir que els únics que vindrien a ser “suc d’oliva” són els tres primers.