MonPlaneta
Es constitueix la Taula de Seguiment de les Campanyes Agràries de Lleida
Primera reunió taula
Imatge de la primera reunió de la Taula | Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

!--akiadsense-->

Les institucions lleidatanes, sindicats agraris, agents socials, representants de cooperatives i de productors s’han constituït aquest dimecres en la Taula Permanent de Seguiment de les Campanyes Agràries a les Terres de Lleida, amb la voluntat d’assolir-ne una perspectiva global i garantir-ne un desenvolupament eficaç. La Taula convidarà properament a afegir-s’hi a ajuntaments, consells comarcals i entitats del tercer sector. Així ho ha explicat el delegat del Govern, Ramon Farré, després de la reunió que ha mantingut, acompanyat pels directors dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; Treball, Afers Socials i Família; Interior; Salut i Presidència, amb el subdelegat del Govern espanyol, José Crespín, i representants de la Diputació de Lleida i del Consell Comarcal del Segrià, dels sindicats agraris i agents socials, de la Federació Cooperatives Agràries de Catalunya i d’Afrucat, per tractar de la planificació de la campanya de la fruita.

La Taula ha acordat la creació d’un grup tècnic de treball permanent, que actuarà durant i després de les campanyes, per tal que faci una feina sistemàtica de seguiment de totes les campanyes agràries durant tot l’any i faciliti un conjunt d’informació el més exacta possible sobre les necessitats en cada moment de les campanyes en matèria de mà d’obra, perfils de treballadors/es, contractació, formació especialitzada requerida i allotjament, entre altres àmbits. Pel que fa a la qüestió dels allotjaments, Farré ha apuntat que aquest grup tècnic de treball permanent analitzarà la disponibilitat actual dels espais al territori, la seva adequació a les necessitats reals en cada municipi i, si s’escau, les mancances del servei. Un cop elaborat el document que ha de recollir tota aquesta informació, i en funció de les disponibilitats pressupostàries, la Generalitat estudiarà l’habilitació de línies d’ajuts econòmics per a la construcció i millora d’allotjaments en l’exercici del 2020. La resta d’institucions de la Taula també es podran afegir amb mesures pròpies de col·laboració.

Cultiu de blat de moro | D.P.

!--akiadsense-->

En relació a la campanya de la fruita d’enguany, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya està estudiant els recursos que podrà destinar a la contractació i formació del personal de suport. Per altra banda, la Diputació de Lleida hi aportarà una quantitat propera als 140.000 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa