MonPlaneta
Consells per estalviar fins a un 80% en la factura de l’electricitat
  • CA

En èpoques de calor o fred, la despesa en electricitat puja, però hi ha algunes pràctiques que ens poden ajudar a estalviar. BonPreuEsclat Energia ofereix un servei sense permanències i un subministrament d’energia 100% verda, amb els mateixos valors i confiança que es troben als supermercats de la cadena. L’objectiu és garantir en aquest servei l’empatia i l’agilitat amb el client que és marca de la casa, per això s’aposta per una atenció personalitzada, a la qual es comprometen.

Amb aquesta filosofia de servei al client i a la societat, BonPreuEsclat Energia, ha elaborat un seguit de consells i recomanacions per reduir el consum energètic fins a un 80%. Seguint els preceptes de sostenibilitat i servei proper, desenvolupen tot un seguit de pràctiques per estalviar energia de forma personal i global.

En les nostres llars tenim molts objectes que podem utilitzar de forma més eficient. També podem adquirir hàbits senzills que ens permetran economitzar. Els simples consells que presenta BonPreuEsclat Energia cobreixen tots els fronts.

Planificació del consum

Dedicar un pots minuts a pensar com consumin és una inversió que surt rendible. Hem de tenir en compte diversos àmbits. Per començar quins productes fem servir i si són prou eficients. Per exemple, la substitució de bombetes per llums leds pot semblar un canvi superflu, però marca una gran diferència. Duren més, són més lluminoses i no tenen gairebé impacte ambiental. Són molt pràctiques i adquireixen el seu màxim potencial quan les combinem amb la llum natural. La planificació no acaba amb la compra dels millors productes per a les nostres necessitats.

També és útil explotar el màxim potencial dels articles que ja tenim. El cas dels electrodomèstics és molt clar. Apagar del tot els electrodomèstics prescindibles com la televisió, la ràdio o l’ordinador abans d’anar a dormir farà que no consumeixin innecessàriament electricitat a la nit i no altera el seu funcionament. Únicament cal desendollar-los, un gest fàcil i ràpid.

Fer una bona gestió de l’aigua calenta és una altra acció de planificació del consum que costa molt poc. En el cas de tenir un calefactor o acumulador d’aigua elèctric és recomanable no allargar les dutxes més de 10 minuts, ja que es gastaria la mateixa o més aigua que omplint una banyera.

Mantenir la temperatura idònia a casa ens pot fer estalviar en calefacció o aire condicionat. Per tal d’aconseguir-ho cal fixar-se en les particularitats de cada llar. Saber-les ens permet conservar la temperatura interna de l’habitatge sense necessitat de fer servir aparells elèctrics. Simplement són necessaris un bon aïllament, el que es pot aconseguir amb un l’ús de persianes, tendals o pèrgoles, per exemple.

La utilització d’aquests aparells variarà segons l’estació de l’any. BonPreuEsclat Energia recomana tenir les persianes baixades durant el dia a l’estiu per evitar que s’escalfin les estances i, en canvi, a l’hivern abaixar-les a la nit perquè l’escalfor residual del dia no s’esmunyi de l’interior de la casa.

Però quines són les temperatures òptimes? A l’estiu s’estima que entre els 24ºC i els 26 ºC i a l’hivern entre els 19ºC i els 21ºC. Si incrementem o abaixen aquestes temperatures el consum d’electricitat pot augmentar fins a un 10%.

La cuina, un punt clau

Si anteriorment parlàvem de desendollar els electrodomèstics secundaris ara cal plantejar-nos que fem amb els imprescindibles, molts dels quals es troben a la cuina. És el cas del forn, la nevera o el congelador. L’estalvi en aquests casos radica en l’ús que fem d’ells. Com ara no mantenir aquests aparells oberts durant molt temps perquè no perdin la temperatura que han generat. Una bona ventilació i estar lluny de la llum solar directa també els ajuda a mantenir una temperatura fixa i, per extensió, a gastar menys energia.

Finalment, podem aprofitar les hores vall, és a dir, aquelles en què el consum elèctric és menor. Són les hores més econòmiques i en les que podem fer més servei d’aquells dispositius que gasten més com la rentadora o l’assecadora. BonPreuEsclat Energia ofereix aquest tipus de pla en què determinades franges horàries són més barates, pots calcular sense compromís si aquesta mena de tarifa s’adapta a les teves necessitats aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa