MonPlaneta
Condemna pionera: mig any de presó per tenir lligada una guineu sense menjar ni aigua

Un jutjat de Barcelona ha condemnat a mig any de presó i més de 2.000€ de multa i indemnització un home de Sant Vicenç dels Horts per maltractar una guineu a la seva finca, en una sentència pionera per l’escassedat de condemnes per maltractament d’animals salvatges. L’home va atrapar la guineu fent servir una gàbia-trampa i la va tenir lligada als barrots durant diversos dies sense donar-li aigua ni menjar. Els Agents Rurals van trobar-la però la van haver de sacrificar a causa de la gravetat de les seves lesions.

L’acusat va capturar l’animal i li va lligar el coll als barrots de la trampa amb un cable elèctric, deixant-la durant dies sense aigua ni menjar i provocant-li un gran patiment. L’home no tenia permís per caçar guineus i, a més, l’ús de gàbies-trampa està terminantment prohibit.

En trobar-la, els Agents Rurals li van deixar aigua i menjar però no la van poder allibera perquè no duien el material necessari. L’endemà la van traslladar al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa, on es va comprovar que, a més dels símptomes de malnutrició, tenia lesions profundes pel fregament i els cops contra els barrots de la gàbia. Fins i tot s’havia trencat alguna dent intentant alliberar-se. El seu estat no va deixar cap altre remei als responsables del centre que sacrificar l’animal.

Per aquestes raons, el jutjat ha condemnat l’home a sis mesos de presó per maltractament animal, 1800€ de multa per dos delictes contra la fauna, tres anys d’inhabilitació per a ofici o comerç amb animals, tres d’inhabilitació de permís de caça i pesca i tres de tinença d’animals. A més, haurà de pagar 240€ extres per les despeses causades al centre de fauna i 100 euros per la mort de l’animal. L’ingrés a presó se suspèn si en dos anys l’home no torna a delinquir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa