MonPlaneta
La Comissió de Peticions de l’Eurocambra considera tancat el cas de l’empresa mixta d’aigües
La portaveu de la plataforma Aigua És Vida, Míriam Planas, en una imatge d'arxiu
La portaveu de la plataforma Aigua És Vida, Míriam Planas, en una imatge d’arxiu | ACN

!--akiadsense-->

La Comissió de Peticions de el Parlament Europeu ha debatut aquest dijous la petició presentada per l’entitat Aigua és Vida, en relació amb la constitució de la societat mixta Aigües de Barcelona, entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Societat General d’Aigües de Barcelona per a la gestió del servei del cicle integral de l’aigua a l’àrea metropolitana de Barcelona, que el Tribunal Suprem va avalar al novembre.

Els representants d’Aigua és Vida, Míriam Planas i Joaquim Pérez, han argumentat que consideren que el procediment de constitució d’Aigües de Barcelona va incórrer en il·legalitats, com ara l’adjudicació directa d’un contracte, sense licitació pública, a una empresa privada. Per a Míriam Planas, que l’Eurocambra investigui les “irregularitats” de l’empresa mixta és “un pas endavant”.

La representant de la Comissió Europea en l’òrgan parlamentari, Dita Collinsova, ha replicat que el Tribunal Suprem ha declarat la legalitat d’aquest procés i ha advertit que per a la CE és un tema tancat. Segons Collinsova, les directives europees preveuen la possibilitat d’adjudicar directament contractes quan hi ha drets d’exclusiva, com el Suprem creu que passa en aquest cas. La Comissió Europea, per tangt, no farà cap actuació sobre aquest assumpte.

També ha intervingut en del debat Pablo Arias Echevarría, del PP, que també ha defensat que aquest afer està resolt per sentències del Tribunal Suprem, que no es revisen al Parlament Europeu.

La presidenta de la Comissió de Peticions, Dolors Montserrat, també del PP, ha apuntat en el mateix sentit que aquest cas està decidit pel Tribunal Suprem i que la proposta serà de tancament de la petició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa