MonPlaneta
La Comissió Europea adverteix a AstraZeneca que té la capacitat de fer complir les entregues
L'Hospital de Terrassa vacuna més de 2.000 professionals

La Comissió Europea descarta per ara sancions contra AstraZeneca, però avisa que té “la capacitat de fer-los complir amb les entregues” de les vacunes per a la covid-19 perquè l’avalen els drets contractuals. “No estem en la fase de les sancions, estem en l’estadi de trobar solucions”, ha assegurat aquest dijous el director de la Representació de la Comissió Europea a Espanya, Francisco Fonseca, en una conferència. Així, Brussel·les confia “trobar un acord satisfactori” amb la companyia per tenir les dosis previstes al llarg de l’any i poder corregir els retards.

“L’interès és que tot es regeixi per criteris exclusivament científics i no entrem en polítiques de represàlies”, ha apuntat Fonseca, que ha subratllat que l’obligació és resoldre el problema amb AstraZeneca per poder garantir el ritme de vacunació. Tampoc no es plantegen una ruptura contractual amb la farmacèutica.

A la vigília que l’Agència Europea del Medicament es pronunciï sobre la vacuna d’AstraZeneca contra la covid-19, Fonseca ha dit que espera que la farmacèutica “compleixi els seus compromisos” i entregui el nombre de vacunes reservades. Tot i les demores, la CE manté el seu objectiu de vacunar el 70% de la població a l’estiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa