MonPlaneta
Comissats una tortuga verda i un bernat pescaire dissecats i un paraigüer fet amb una pota d’elefant
Animals dissecats invervinguts pels Agents Rurals | Agents Rurals

El Grup de Suport de Fauna i Flora del cos d’Agents Rurals ha dut a terme tres actuacions amb intervenció d’espècies de fauna protegida dissecades en els últims quinze dies a la regió de Barcelona. En concret, s’han comissat una tortuga verda i un bernat pescaire dissecats i un paraigüer fet amb una pota d’elefant. El cos d’Agents Rurals alerta que comerciar amb exemplars de fauna protegida pot ser constitutiu d’un delicte penal.

El cas més destacable ha estat el comís d’una pota d’elefant africà (Loxodonta africana) transformada en un paraigüer que un establiment comercial tenia a la venda a Barcelona. Malgrat la protecció internacional envers aquesta espècie, la caça furtiva a l’Àfrica posa en perill les seves poblacions, que s’han reduït a la meitat en els últims trenta anys. A Sabadell, s’ha intervingut un exemplar de tortuga verda (Chelonia mydas), espècie marina protegida. La tortuga dissecada, la tenia un particular que pretenia vendre-la a través d’Internet. Aquesta tortuga és l’espècie més gran de la família Cheloniidae i habita en diferents tipus d’hàbitats al llarg del seu cicle de vida: platges de nidificació, zones de convergència en habitats pelàgics, i zones d’alimentació bentòniques en aigües poc profundes. És una espècie de distribució global en aigües tropicals i subtropicals. La seva presència en aigües espanyoles és poc freqüent, i és ocasional la trobada d’individus a Catalunya en la mar Mediterrània.

La tortuga verda i l’elefant africà, espècies en perill d’extinció, disposen del màxim grau de protecció. A més, a la ciutat de Barcelona, s’ha intervingut un exemplar de bernat pescaire (Ardea cinerea), espècie autòctona catalogada protegida per la Llei de protecció dels animals, que servia com a ornament de decoració en un establiment de la ciutat. Es tracta d’un ocell de grans dimensions que nidifica a quasi totes les comunitats autònomes i que en els últims anys s’ha estès per Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa