MonPlaneta
Comencen les tasques de regeneració dels boscos cremats a la Ribera d’Ebre
Un instant de la reunió d'aquest divendres entre el departament d'Agricultura i totes les adminsitracions afectades per l'incendi de Ribera d'Ebre
Un instant de la reunió d’aquest divendres entre el departament d’Agricultura i totes les adminsitracions afectades per l’incendi de Ribera d’Ebre | DARP

!--akiadsense-->

“Aquest dilluns comencem els treballs de retirada de la fusta cremada, ho tenim tot a punt”. Així, ha anunciat la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, aquest divendres a Flix, que s’iniciaran les actuacions urgents de restauració dels terrenys forestals afectats per l’incendi de la Ribera d’Ebre del passat 26 de juny.

Aquestes mesures suposen una inversió directa per part del Departament de prop de 2,2M€. L’inici dels treballs forestals s’ha comunicat en el marc de les noves reunions que Jordà ha mantingut amb afectats per l’incendi i amb els alcaldes i representats de diferents organismes. La consellera també ha anunciat que s’ha acordat constituir una Taula de Treball entre pagesos afectats i Departament d’Agricultura per a analitzar cas per cas les solucions possibles per a les diferents explotacions que van patir l’incendi.

L’incendi va afectar 5.046 hectàrees, de les quals un 80% són forestals (4.071 ha). Els treballs consistiran en la restauració de la coberta vegetal afectada retirant l’arbrat cremat per a facilitar la regeneració i disminuir els riscos relacionats amb l’erosió i la sanitat vegetal. Aquests treballs aniran a càrrec de Forestal Catalana S,A., empresa adscrita al Departament d’Agricultura. El cost de les actuacions l’assumirà íntegrament el DARP, de manera que els més de 800 propietaris dels terrenys no hauran de fer cap inversió econòmica. Està previst que totes les actuacions finalitzin abans de l’estiu de 2020.

Les accions proposades de tractaments de la vegetació tenen com a objectiu la implementació i futur desenvolupament d’un bosc que protegeixi el sòl dels processos erosius, i que augmenti i conservi la biodiversitat existent a la zona. Es tracta de recuperar i millorar la situació ambiental i social dels municipis afectats per l’incendi. També s’intervindrà en la millora de la xarxa viària necessària per a la gestió, la prevenció, i l’extinció d’incendis de la zona. Prioritat per als afectats per l’incendi que es vulguin acollir als ajuts de competitivitat Com a novetat a les mesures ja anunciades per recuperalció del potencial productiu, Jordà ha explicat als afectats i alcaldes que es donarà prioritat a les finques i explotacions situades a la zona de l’incendi perquè tinguin prioritat a l’hora d’accedir als ajuts de competitivitat. Els ajuts a la competitivitat contribueixen a millorar la viabilitat i la competitivitat de les explotacions agràries i a promoure l’ús de tecnologies agrícoles innovadores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa