MonPlaneta
Afectacions per la pluja forta a Catalunya
Reunió del Comitè tècnic pel Pla Inuncat

!--akiadsense-->

El Pla inuncat continua activat davant la possibilitat de pluges fortes aquest vespre, matinada i aquest dilluns al matí. De moment s’ha superat el llindar d’intensitat de pluja a Benissanet amb 27 l/m2 en 30min, a Ulldecona 22l/m2 en 30min. i Aldover amb 10 l/m2 en 10minuts. A la zona de Montjuic a Girona s’han registrat talls de subministrament elèctric que afecten a 245 abonats.

El comitè tècnic pel Pla Inuncat es troba reunit en aquests moments presidit epl conseller d’Interior, Miquel Busch i la direcora de Protecció Civil, Isabel Ferrer per tal de preveure possibles emergències com a conseqüència de la forta pluja.

De moment el telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les sis de la tarda d’aquest diumenge 56 trucades per 49 incidències lleus provocades per la pluja. La majoria s’han rebut del Gironès (17), i més concretament de la ciutat de Girona (12), on alguns carrers s’han inundat per embornals embussats. Des del Maresme s’han rebut 6 avisos, la majoria de Mataró, i també s’han rebut 6 trucades del Baix Ebre, gairebé tots de Tortosa. Entre les quatre i les sis de la tarda els Bombers de la Generalitat han estat alertats per una quinzena d’incidències lleus, la majoria per baixos inundats, arbres caiguts, despreniment de pedres a les vies i carrers on calia netejar els embornals. Davant l’alerta de l’Inuncat aquest cos està fent inspeccions i revisant punts inundables.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa