MonPlaneta
Comença el concurs Apilo XII, que fomenta el reciclatge de piles als centres educatius
  • CA
La missió Apilo XII | Generalitat de Catalunya

L’Agència de Residus de Catalunya organitza per sisè any consecutiu el concurs Apilo XII, que té per objecte promoure entre la comunitat educativa i les famílies la recollida selectiva de piles d’una manera lúdica i participativa. El concurs compta amb el suport de les entitats gestores dels Sistemes Col·lectius de Responsabilitat Ampliada del Productor de piles i acumuladors Ecopilas, ERP, UNIBAT i Ecolec. Els centres educatius que ho vulguin poden inscriure’s-hi fins al 28 de febrer de 2020, i optar a un dels dos premis de 2.000 euros en la categoria general, o un dels quatre de 1.500 en la categoria territorial. Concretament, es distingirà:

– El centre que més piles reculli a tot Catalunya

– El centre que elabori la millor campanya per fomentar la recollida selectiva de piles

– El centre que més reculli a Barcelona

– El centre que més reculli a Tarragona

– El centre que més reculli a Lleida

– El centre que més reculli a Girona

Així, per primer cop un jurat distingirà la millor campanya de promoció elaborada per un centre educatiu. Tindrà format lliure, i es valorarà tant el missatge, com l’originalitat, la participació de l’alumnat, el disseny i estètica, i el públic destinatari. Cada centre educatiu només podrà optar a un dels premis, i el guanyarà sempre i quan no hagi aconseguit algun premi en les tres edicions anteriors. Es recolliran piles i acumuladors portàtils estrictament domèstics. S’inclou qualsevol pila, pila botó, acumulador o bateria que estigui precintat, que pugui portar-se amb la mà i no sigui industrial ni d’automoció, com ara les piles botó i estàndard i els acumuladors utilitzats en telèfons mòbils, càmeres de vídeo i eines portàtils.

Bateria d’ió liti | Flickr

D’altra banda, en el moment de la inscripció, els centres educatius podran sol·licitar acollir entre el 9 de gener i el 2 d’abril de 2020 la jornada taller “Missió Apilo XII a les escoles de Catalunya”, i l’activitat de contacontes “Els secrets de la missió Apilo”. Estan adreçades a l’alumnat de cinquè de primària, primer i segon de secundària, la primera, i a l’alumnat d’entre 4 i 6 anys, la segona. La selecció es farà per estricte ordre d’inscripció i amb prioritat per als centres educatius que no hagin rebut amb anterioritat la jornada i l’activitat. Només hi podran accedir aquells centres educatius que participin en el concurs de recollida de piles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa