MonPlaneta
El Clúster de l’Automoció, “al servei” de la sanitat per escanejar i imprimir respiradors
  • CA
| Leitat

El Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya ha posat la capacitat productiva de les empreses “al servei” del sistema sanitari. Un grup de socis participa en diferents iniciatives per imprimir respiradors 3D amb l’objectiu d’intentar fer front a la falta de material a la sanitat pública. L’Associació Espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions s’ha pronunciat en el mateix sentit i ha reiterat el “compromís” del sector amb la lluita contra el coronavirus. Algunes empreses estan aprofitant les impressores 3D per fabricar material com ulleres o màscares, mentre que altres estan cedint les flotes de vehicles als hospitals per traslladar el personal sanitari, repartir medicaments o cobrir necessitats d’assistència.

Per “agilitzar” aquests processos, l’Anfac ha reclamat cartografia digital, especificacions tècniques i homologacions que permetin analitzar el producte i accelerar-ne el procediment. A més, es requereixen estàndards “consensuats” amb la indústria i les organitzacions sindicals per iniciar la fabricació, l’entrega i el repartiment dels materials. Des del CIAC, un dels projectes és la plataforma 3DCovid19.tech, una iniciativa que “centralitza” les peticions de peces fungibles dels respiradors dels hospitals catalans i posa a disposició les empreses del sector per escanejar, imprimir i distribuir els materials necessaris. La plataforma està coordinada per l’Institut d’Investigació i Innovació I3PT del Parc Taulí i el Col·legi de Metges de Barcelona. L’I3PT també és responsable de validar les peces.

En els pròxims dies es validaran també els prototips de respiradors complets i funcionals. Si les proves són positives, es procedirà a la fabricació. A més, el CIAC ha fet arribar als socis una llista de materials necessaris als hospitals, elaborada per l’administració pública, per tal que aportin tot el possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa