MonPlaneta
Climate Pledge Friendly d’Amazon arriba a Europa per ajudar a comprar productes sostenibles
  • CA

Amazon ha anunciat el llançament de la iniciativa Climate Pledge Friendly a l’estat espanyol, Alemanya, França, Itàlia i el Regne Unit. Aquest programa ajudarà els seus clients a descobrir i comprar productes sostenibles amb més facilitat. A les seves cerques, ara hi veuran el distintiu que certifica, en més de 40.000 articles, que compten amb un o més dels 19 certificats de sostenibilitat diferents inclosos al programa i que ajuden a protegir el medi ambient amb accions com, per exemple, reduint la seva petjada de carboni en els enviaments. La selecció inclou productes d’alimentació, llar, oficina, moda, bellesa, electrònica i altres categories tant per a consumidors com per a empreses, de marques com Cif Ecorefill i Seventh Generation d’Unilever, Faith in Nature, HP, Haglöfs, Calida, Esprit o Kite Clothing. Tots els articles estan identificats amb claredat als resultats de cerca de compra i a les pàgines de producte, i es presenten en una secció específica de la tenda d’Amazon España. A més, Climate Pledge Friendly també inclou centenars de petites i mitjanes empreses d’arreu de l’Estat.

Amazon treballa amb certificats fiables de tercers perquè els clients descobreixin productes sostenibles que compleixen els estàndards que ajuden a preservar el planeta. Així, Climate Pledge Friendly inclou un gran ventall de certificacions globals a les quals Amazon afegirà les europees EU Ecolabel, Blue Angel i Nordic Swan, a més d’altres certificacions i marques amb qui està treballant per ampliar la seva selecció de productes. En paral·lel, l’empresa també llança Compact by Design, un nou certificat amb validació externa que identifica productes que, tot i que no semblin diferents, tenen un disseny més eficient. Eliminant l’excés d’aire i aigua, requereixen menys embalat, de manera que el seu enviament ja és més eficient. A gran escala, aquestes petites diferències resulten en una reducció significativa de les emissions de CO2, com és el cas de les barres de xampús sense plàstic de Faith in Nature, que tenen el certificat i que són una alternativa sense residus al xampú envasat: com que només pesen una quarta part que el xampú líquid, el transport i l’embalatge són clarament més sostenibles.

“Climate Pledge Friendly és una manera senzilla perquè els clients descobreixin més productes amb certificacions sostenibles que ajudin a preservar el medi ambient”, diu Mariangela Marseglia, vicepresidenta i directora general d’Amazon-es. “Amb 18 programes de certificació externa i la nostra pròpia certificació Compact by Design, ajudarem a incentivar que els nostres col·laboradors comercials creïn productes sostenibles que ajudin a protegir el planeta per a les properes generacions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa