MonPlaneta
Cinquanta persones participen a la neteja de la platja més protegida dels Aiguamolls de l’Empordà
La neteja feta a la platja aquest diumenge
La neteja feta a la platja aquest diumenge | Departament de Territori i Sostenibilitat

!--akiadsense-->

Una cinquantena de persones van participar diumenge en la neteja de la platja més protegida del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, la platja de Can Comas a la Reserva Natural Integral de les Llaunes, situada entre els rius la Muga i el Fluvià, a l’Alt Empordà. Aquest espai va quedar molt afectat després del pas del temporal Gloria. Així, durant el matí, mig centenar de persones voluntàries es van donar cita al càmping La Laguna per participar desinteressadament en aquesta acció amb l’objectiu de restituir aquest espai singular i deixar-lo a punt per a la temporada de cria d’aus. En aquest sentit, la platja quedarà tancada des del proper 1 d’abril fins a finals de juny per afavorir la reproducció de les diverses espècies presents.

En total, durant 3 hores de jornada, es van recollir prop de 350 kg de residus, que van ser arrossegats pel temporal. La majoria, objectes de plàstic, però també boies, ampolles de vidre, xarxes de pesca, tovalloletes, bastonets, o roba. Els primers dies del temporal van suposar l’aparició d’una gran quantitat de sorra sobre la platja, així com de plantes marines, arbres, arbustos, canyes, i peixos, tortugues i crancs blaus morts. Malgrat l’impacte visual inicial, el material orgànic no és necessari retirar-lo del medi, perquè queda integrat en el propi ecosistema.

Des que les conseqüències del temporal es van fer evidents al parc natural, desenes de persones voluntàries han dut a terme neteges de la platja de manera espontània. També el passat 2 de febrer el Club d’immersió de biologia de la Universitat Autònoma de Barcelona va organitzar en coordinació amb el parc una altra acció per afavorir la recuperació de l’espai. En total, s’estima que tota aquesta onada de solidaritat ha permès retirar d’aquest espai uns 120 kg de residus. El proper 15 de març el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà organitzarà una altra acció de neteja, per acabar de deixar a punt aquesta platja per a la temporada

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa