MonPlaneta
Un científic afirma que races alienígenes podrien haver espiat la Terra des de l’espai
  • CA

En el seu número del 20 de setembre d’enguany, la revista ‘The Astronomical Journal’, de la Societat Astronòmica Americana, inclou un article del físic James Benford, buscador d’intel·ligències extraterrestres, planteja una teoria inquietant: una o diverses civilitzacions alienígenes podrien haver espiat el nostre planeta des d’asteroides coorbitals, és a dir, aquells que són a la mateix a distància del Sol que la Terra.

Gràcies a la poca distància, els seus aparells haurien pogut observar-nos, si és que no ho van fer fa tant de temps que encara no hi havia humans. Si fos així, en algun d’aquests objectes propers al nostre planeta s’hi podrien trobar restes d’aquestes sondes, encara que haguessin arribat en èpoques molt remotes.

Tot i que les probabilitats que Benford tingui raó no són gaire altes, analitzar aquests objectes a la recerca de vestigis de presència alienígena seria relativament fàcil. Fins ara, la immensa majoria d’esforços dedicats a trobar proves de l’existència de vida intel·ligent a altres planetes s’han limitat a “escoltar”, fent servir radiotelescopis per trobar emissions que siguin sospitoses de tenir un origen deliberat.

Dels coorbitals, a més, tampoc no se’n sap gran cosa, de manera que examinar-los podria ser una missió doble. El primer de la dotzena llarga d’aquests objectes que es coneixen va ser descobert el 1997, i el més proper de tots ells és a una distància unes 38 vegades superior a la que ens separa de la Lluna. Aquest coorbital, a més, es troba en una posició estable en relació al nostre planeta, i saber que aquesta circumstància és possible fa que Benford es plantegi si no podria ser una talaia d’observació perfecta.

Per a l’investigador, una bona opció seria observar els coorbitals amb telescopis i, també, enviar-hi senyals per si algú hi va enviar una sonda que encara ens escolta. També planteja la possibilitat d’enviar-hi naus, cosa que seria senzilla i barata. L’agència espacial xinesa, de fet, ja va anunciar que volia fer-ho amb el coorbital més proper a nosaltres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa