MonPlaneta
‘Chtulhu’, un animal de fa 430 milions d’anys batejat en honor a la criatura de Lovecraft
Reconstrucció d'un Sollasina cthulhu.
Reconstrucció d’un Sollasina cthulhu. | Elissa Martin, Division of Invertebrate Paleontology, Yale Peabody Museum of Natural History

!--akiadsense-->

A Herefordshire, Anglaterra, un equip de científics de la Universitat d’Oxford i de l’University College de Londres han trobat una criatura fossilitzada, en un estat de conservació excel·lent, que han batejat en honor a una de les criatures més horripilants de la literatura de ficció. Sollasina chtulhu, com se’l coneix a partir d’ara, era un animal de no més de 3 centímetres d’ample però amb un gran nombre de tentacles que va recordar als seus descobridors a la deïtat primordial Chtulhu, creada per l’escriptor H.P. Lovecraft i que va aparèixer per primera vegada al seu relat The Call of Chtulhu, de 1928. Aquesta criatura, de mida gegantina i que era objecte de culte a l’univers lovecraftià, era descrita com una barreja d’un pop, un drac i una befa de l’aparença d’un humà.

Reconstrucció virtual i vistes de diverses parts de l'animal
Reconstrucció virtual i vistes de diverses parts de l’animal | Museu d’Història Natural de la Universitat d’Oxford

!--akiadsense-->

El fòssil que han trobat és, segons sembla, un parent llunyà dels cogombres i els eriçons de mar actuals, però la seva aparença ‘monstruosa’ aporta molta informació sobre l’evolució que ha patit aquest grup d’animals d’ençà de l’existència de Sollasina chtulhu, fa aproximadament 430 milions d’anys. Gràcies al seu bon estat de conservació els científics, tal com han explicat a la revista ‘Proceedings of the Royal Society B’, han pogut reconstruir, fins i tot, els teixits tous de l’animal i fer-ne una reconstrucció gairebé perfecte. Els anàlisis, a més, han revelat que és més proper als cogombres de mar que no pas als eriçons, mostrant algunes de les peces de la seva evolució. Segos creuen els investigadors, els Sollasina chtulhu feien servir els seus tentacles per desplaçar-se i per capturar les seves preses.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a abril 11, 2019 | 12:13
    Ramon abril 11, 2019 | 12:13
    Repugna quasi tant com ERC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa