MonPlaneta
Els CERCA ja són la setena institució europea de recerca en captació de fons comunitaris
  • CA
La sisena conferència CERCA, a Barcelona | Secretaria d’Universitats i Recerca

Els centres CERCA representen la setena institució de recerca europea en captació de fons competitius Horitzó 2020 de la Unió Europea. Els 40 centres de recerca catalans aplegats a la Institució CERCA segueixen incrementant la capacitat d’obtenció de fons de recerca comunitaris i amb un total de 288’7 milions d’euros se situen al capdavant de les institucions de recerca europees només per darrere de CNRS i CEA (França), Max Plank Society i Fraunhofer-Gesellschaft (Alemanya) i les universitats britàniques de Cambridge i Oxford.

En opinió del director general de Recerca, Joan Gómez Pallarès, “l’evidència dels estàndards internacionals de recerca i qualitat de la ciència ens porta a afirmar que Catalunya és el referent científic i de recerca del sud d’Europa”. Gómez Pallarès ha ressaltat la vigència del model d’èxit de la recerca catalana, tant pel que fa a activitat científica com en la coordinació amb el conjunt de l’ecosistema de recerca: “La meitat dels centres CERCA són instituts universitaris, la pràctica totalitat estan físicament integrats en campus universitaris i també representen el col·lectiu més important dels centres d’excel·lència estatals Severo Ochoa i María de Maetzu. Una clau important per entendre com hem arribat aquí rau, per tant, en el treball conjunt de centres, universitats, hospitals i altres agents facilitadors de la recerca, com són les instal.lacions científiques singulars”.

Així mateix, el director general de Recerca ha posat sobre la taula alguns dels reptes que cal afrontar per mantenir el model d’èxit del sistema català de recerca, que passen per “una llei pròpia de la ciència per reconèixer i coordinar tots els agents científics de Catalunya i preservar-ne la flexibilitat i les característiques”. Aquesta Llei tindrà un ple sentit en el marc de la planificació estratègica que el Govern planteja a través dels treballs del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa