MonPlaneta
El Centre de Fauna Vallcalent ha acollit 2.379 animals aquest 2017

Ubicat a Lleida, des del 1983 el Centre de Fauna Vallcalent s’encarrega de la recollida, el tractament i la rehabilitació d’animals salvatges per després alliberar-los i reintroduir-los a la natura, així com projectes de cria en captivitat de diverses espècies.

En el que portem d’any, el centre ha registrat 2.379 ingressos d’animals, més de 600 més que l’any passat, i n’ha alliberat prop de 700.

A més de la col·laboració altruista d’empreses i entitats, el centre compta amb una àmplia xarxa de voluntaris que s’implica no només en l’atenció als animals, sinó també en totes les activitats que duu a terme, entre les quals accions d’educació ambiental per a escolars.

Portes obertes per als col·laboradors

Una desena de representants d’empreses i entitats que donen suport desinteressat al Centre de Fauna de Vallcalent, a Lleida, van gaudir d’una visita guiada per les instal·lacions per conèixer de primera mà la feina que s’hi duu a terme per tractar i rehabilitar fauna salvatge ferida, normalment a conseqüència de la interacció amb l’ésser humà (col·lisions de trànsit, intoxicacions, furtius, etc.).

Són cunicultors, ramaders, representants de supermercats i escorxadors que cedeixen de manera altruista aliments i maquinària per sustentar els animals, com ara la verdura, guatlles, potes de xai, i equips de laserteràpia o jardineria. Concretament, les empreses col·laboradores són: Supermercats PlusFresc, Centres Kirma, Centre Especial de Treball Salvador Seguí, Grup Aeropic, Grup Catafruit, Escorxador Indelesa, els cunicultors Jordi Garrofé, Pujol Piqué SCP, i Josep Santacreu, i els ramaders Ramón Montclús i Antoni Tomàs.

La visita va coincidir també amb l’estrena dos nous panells informatius que plasmen precisament l’agraïment de la Generalitat a aquestes organitzacions per les donacions que han fet possible aquesta tasca, especialment els últims anys, en un context de limitació de recursos econòmics. L’acte també va servir per al lliurament d’acreditacions als col·laboradors de reconeixement a la seva contribució, de la mà del conseller delegat de Forestal Catalana, Gabriel Esquius, i el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Ferran Miralles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa