MonPlaneta
Un centenar d’alcaldes i terratinents reclamen al Parlament ajornar l’Agència de la Natura
Els alcaldes i propietaris rurals i forestals davant del Parlament aquest dimarts al matí
Els alcaldes i propietaris rurals i forestals davant del Parlament aquest dimarts al matí | ACN

Un centenar de persones s’han concentrat aquest dimarts davant del Parlament per protestar contra la llei de creació de l’Agència de la Natura de Catalunya, que es troba en tràmit a la cambra. Els manifestants eren terratinents i una cinquantena d’alcaldes de diferents punts del territori que lamenten que els grups parlamentaris hagin impulsat aquesta agència sense, diuen, tenir-los en compte. La protesta s’ha fet coincidir amb la reunió de la Junta de Portaveus, que ha de fixar si la votació de l’Agència de la Natura de Catalunya anirà al proper ple o no. Els manifestants volen que no s’elevi al ple per poder treballar-la amb el territori.

Fonts de la convocatòria han explicat que s’havien convidat uns 130 batlles, però que no tots han pogut assistir-hi per les restriccions de mobilitat per la pandèmia de covid-19 o bé perquè tenien altres obligacions. Els que sí ho han fet han deixat les seves vares a terra en senyal de protesta mentre han llegit el manifest que han entregat al president del Parlament, Roger Torrent. Aquest manifest lamenta que la llei s’ha impulsat “sense el consens dels principals actors i sectors del territori, ni dels municipis als quals afectarà més intensament”. Així, acusen els grups parlamentaris de no respectar “els principis democràtics bàsics d’informació, transparència, participació i consens de tots els sectors afectats” i de no haver explicat la “voluntat real” de l’agència. Coordinats pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà i la Federació Catalana d’Associacions de Propietaris Forestals (BOSCAT). Consideren que la creació de l’agència no està justificada i que es tracta d’una estructura administrativa “opaca i excessivament especialitzada en un sol aspecte de la realitat” que agreujarà els problemes “reals” del territori, dificultarà el desenvolupament rural i afavorirà el despoblament.

No només els consistoris s’han posicionat en contra de de la iniciativa, sinó que també els propietaris de boscos, ramaders, agricultors i altres actors econòmics i socials critiquen la creació de l’agència i reclamen que s’ajorni fins que hi hagi consens.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa