MonPlaneta
Un catxalot mor a Escòcia amb una bola de deixalles de cent quilos a l’estómac
  • CA

Un catxalot va morir aquest passat dijous a l’illa escocesa de Harris, a les Hèbrides Exteriors, després d’embarrancar a la platja. L’autòpsia ha revelat que l’animal, un exemplar mascle i jove, tenia una bola de deixalles d’uns cent quilos de pes l’estómac. Entre els objectes, que formaven una massa compacta hi havia xarxes de pesca, cordes, brides, gots i bosses de plàstic

Els experts encara no han confirmat que aquesta massa fos un factor decisiu en la mort de l’animal, però la presència d’una quantitat tan enorme de deixalles al cos d’un mamífer marí posa de manifest, una vegada més, el problema que suposen les deixalles marines. L’animal va ser trobat dissabte, dies després de la seva mort.

Membres del SMASS, una organització escocesa que monitoritza i investiga les morts de balenes i dofins que s’encallen a les platges d’aquell país, va ser l’encarregada d’examinar el catxalot per mirar de determinar què li va causar la mort. Segons van afirmar en un comunicat a Facebook, “l’animal no estava especialment en males condicions, i tot i que és certament plausible que aquesta quantitat de deixalles fos un factor en el fet que embarranqués viu, no vam poder trobar proves que hagués impactat o obstruït els intestins”.

Tot i això, conclouen que “aquesta quantitat de plàstic a l’estómac és horrible, devia haver compromès la digestió i serveix per demostrar un cop més els perills de les deixalles marines i dels arts de pesca perduts o abandonats”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa