MonPlaneta
Un catxalot de 8 metres apareix mort a Sardenya amb més de 20kg de plàstic a l’estómac
  • CA
El catxalot que va aparèixer mort a Sardenya | SEAME Sardinia

Un catxalot de vuit metres de llargada va aparèixer mort la setmana passada a una platja de Sardenya. La necròpsia de l’animal, una femella embarassada, va revelar que a l’interior del seu estómac hi havia vint-i-dos quilograms de plàstic que van causar tant la seva mort com de la cria que gestava.

L’exemplar de catxalot trobat mort al nord de Sardenya | SEAME Sardinia

Segons afirma l’organització ecologista WWF, entre les deixalles que van ser trobades a la panxa del catxalot hi havia un tub corrugat, bosses de supermercat, plats de plàstic, fragments de xarxes de pesca i, fins i tot, un tambor de detergent per a roba. Les corrents marines van dur el cetaci fins la zona del santuari marí de Pelagos, una gran reserva natural per a mamífers marins que va de la costa nord de Sardenya fins a Toulon (França) a l’oest i la frontera entre la Toscana i el Laci (Itàlia).

L’animal va anar a parar a una platja del nord de l’illa que forma part d’una gran reserva natural per a mamífers marins | SEAME Sardinia

Pel que fa a l’embaràs de l’animal, la necròpsia indica que el fetus havia mort feia temps, ja que es trobava en un estat de descomposició avançat. Segons sembla, la mare no havia estat capaç de digerir gran part dels aliments a causa de la gran quantitat de plàstic que tenia al seu estómac i que n’omplia dues terceres parts.

Els plàstics marins són la causa de la mort d’una gran quantitat d’animals cada any, molts dels quals estan amenaçats per altres causes | SEAME Sardinia

Els plàstics marins són una de les amenaces més grans per a la fauna marina arreu del món, juntament amb altres tipus de contaminació i l’augment de la temperatura de les aigües a causa de l’escalfament global. Per mirar de frenar el problema creixent que suposen, precisament, la setmana passada el Parlament Europeu va aprovar una nova llei que prohibirà, ben aviat, una gran quantitat de plàstics d’un sol ús.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Horrible a abril 02, 2019 | 09:29
    Horrible abril 02, 2019 | 09:29
    Vergonya humana. Perquè no surt aquesta noticia a totes les televisions i ràdios i que sigui d'obligat cumpliment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa